Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Vasárnapi sajtójelentések szerint a közúthálózat-üzemeltetésben és útkarbantartásban dolgozók szakszervezete (VDstra) úgy véli, indokolt volna bérpótlékkal honorálni a kemény hidegben is kitartó alkalmazottak áldozatvállalását. Hasonlóképpen vélekedik a földmérők szakszervezete, amely szerint mínusz 10 Celsius fokos átlaghőmérséklet alatt havonta nagyjából 100 eurós úgynevezett fagypótlékkal kellene kiegészíteni a munkavállalók fizetését.

Az építőiparban az ágazati szakszervezet (IG Bau) adatai szerint automatikusan 1 euróval emelkedik a nettó órabér december közepe és január vége között, az ezt az időszakot jellemző rendkívüli időjárási körülmények miatt. A szakszervezet azonban más intézkedéseket is szorgalmaz, úgy véli, a munkáltatónak biztosítani kell megfelelő védőruházatot a dolgozók számára, gondoskodnia kell az építési területek csúszásmentesítéséről, valamint megfelelően fűtött pihenőhelyiségről – szemlézte az MTI a német lapokat.

Németországban a hétvégén rekordhideg volt, az ország a leghidegebb pontján, a bajor Oberstdorfban szombatra virradó éjjel mínusz 27,1 Celsius fokot mértek, a friss országos rekord pedig már szombaton nap közben megdőlt, a település térségében mínusz 28,1 fokra csökkent a hőmérséklet.