A Forbes magazin cikke szerint sokakban él az a tudat, hogy a munkaerőpiacon rendkívül nehéz érvényesülni, és állást találni a jelen helyzetben egyenlő a lehetetlennel. Szakértők szerint azonban ez távol áll az igazságtól, hiszen a jó szakemberekre van igény. Ha a benyújtott pályázatra nem kapunk választ, annak többek között az lehet az oka, hogy az önéletrajz és a kísérőlevél alapvetően hibás.

Íme az 5 legalapvetőbb hiba, amelyeket ha elkövetünk, garantáltan nem kapunk választ a jelentkezésünkre!

1. Helyesírási és nyelvhelyességi hibák

Meglepő, hogy a HR-esek milyen sokszor szembesülnek helyesírási hibáktól hemzsegő pályázatokkal. Ez olyannyira igaz, hogy az elütések és a nyelvtani hibák gáncsolják el a legtöbb esetben egy pályázó esélyeit. Nem ritka például a cikk szerint, hogy egy jelentkező például csupa nagybetűvel írt önéletrajzot nyújt be.

enlightened Tipp! Keressünk egy korrektort, aki átolvassa a dokumentumokat, mielőtt elküldenénk. Ne sajnáljunk időt és energiát fektetni ebbe!

Ezért nem hívnak be állásinterjúra: 5 hiba az önéletrajzban

2. Ellentmond egymásnak az önéletrajz és a kísérőlevél

A kísérőlevélnek tartalmaznia kell azt az összekötő "magyarázatot", amelyben kifejtjük, hogy képzettségünk, tapasztalataink és hátterünk miért tesznek minket alkalmassá a meghirdetett munkára. Arra azonban már sokan nem figyelnek, hogy mindezt az önéletrajznak is sugároznia kell. Nem küldhetünk el például egy HR Generalista pozícióra egy olyan önéletrajzot, amelyből világosan az derül ki, hogy korábbi munkatapasztalataink alapján projektmenedzserek vagyunk.

enlightened Tipp! A fenti példához hasonló esetben tegyük világossá az önéletrajzban is, hogy a két munkakör között milyen átjárás van és miért tesz minket alkalmassá eddigi, (akár más irányú) tapasztalatunk az új pozíció sikeres ellátására. 

3. Név, titulus, sorszám

"Fektetett energiát az önéletrajz elkészítésébe ez a pályázó?" - ez az első dolog, amelyet a HR-es feltesz, amikor a kezébe veszi a pályázatot. Egy kísérőlevél vagy önéletrajz még önmagában nem tekinthető "jelentkezésnek" egy állásra.Amikor az önéletrajz másból sem áll, csak az eddigi munkahelyeinken betöltött titulusok és a cégnél töltött időszakok felsorolásából, akkor a válasz egyértelműen "nem". Az sem javít a helyzeten, ha pár elcsépelt kifejezést odaírunk a munka jellemzéséhez, mint például: "a számlák és az adatforgalom kezelése".

enlightened Tipp! A Profession.hu kiváló mintákat kínál az önéletrajz és a kísérőlevél elkészítéséhez, az önéletrajz-készítő programmal pedig teljesen egyedi pályázati anyagot hozhatunk létre! Fontos azonban, hogy a "saját képünkre" formáljuk a sablonokat - ettől lesz egyedi a jelentkezésünk!

Ezért nem hívnak be állásinterjúra: 5 hiba az önéletrajzban

4. Szakzsargon és személytelen hangvétel

Ne kövessük el azt a hibát, hogy a céges munkaköri leíráshoz hasonló mondatokban jellemzünk olyan munkákat, amelyeket világos, hogy évekig végeztünk és valószínűleg elég alaposan kitanultunk. A munkaadó nem egy kézikönyvet, hanem egy személyt szeretne látni az önéletrajz mögött, ehhez pedig meg kell mutatni az emberi oldalunkat.

enlightened Tipp! Használjunk olyan nyelvezetet, amelyből lelkesedés és szakmaiság árad.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

5. Logikátlan kronológia

Előfordulhat, hogy bizonyos időszakban egyszerre két munkánk volt, vagy egy főállás mellett szabadúszóként is dolgoztunk megbízásos alapon. Ne bízzunk abban, hogy a HR-es majd összeállítja a "történetet". Ha első olvasásra nem egyértelmű, hogy mikor milyen tevékenységet végeztünk, vesztett helyzetben vagyunk.

enlightened Tipp! Nézzük át figyelmesen, melyik álláshoz milyen időintervallumot adtunk meg, és figyeljünk rá, hogy az esetleges átfedésekre magyarázatot adjunk. Például utalhatunk a kísérőlevélben is egy-egy bonyolultabb munkaerő-piaci időszakra. Ha nem dolgoztunk egy ideig, vagy kirúgás miatt távoztunk, azt se titkoljuk el!

Címkék: munkakeresés, önéletrajz, resumé, HR, kísérőlevél, pályázat

Szemlézte: Fogas Krisztina