Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A dolgozók véleménye alapján idén a Kecskeméti TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft.-nél, a siófoki FGSZ Földgázszállító Zrt.-nél és a Provident Pénzügyi Zrt.-nél a legjobb dolgozni. A versenyben három kategóriában hirdettek aranyérmest, külön vizsgálták a 205 főnél kevesebb, a 250-1000 embert alkalmazó, illetve az ezernél több dolgozót foglalkoztató vállalkozásokat. Az AonHewitt 2012-es Legjobb Munkahely Felmérésében csaknem 100 magyarországi vállalat több mint 30 ezer munkatársát és közel 500 felső vezetőjét kérdezték meg.

Milyen a Legjobb Munkahelyen dolgozni?

Az idei Legjobb Munkahelyeken a munkatársak úgy vélik, a vezetés az alkalmazottakkal a legértékesebb erőforrásként bánik. Munkahelyüket vonzónak tartják, és úgy látják, sikerül náluk megtartani a jó munkaerőt, így szívesen ajánlanák cégüket munkahelyként másoknak is. Ismerik a hosszú távú vállalati célokat, és látják, hogy mi befolyásolja javadalmazásukat, általában elégedettek fizetésükkel.

Ezekben a kérdésekben az átlagos cégek dolgozóinak véleményétől 30 százalékponttal elégedettebbek a Kecskeméti TERMOSTAR, az FGSZ és a Provident dolgozói.

A Legjobbaknál dolgozók sokkal inkább úgy érzik, hogy a felső vezetés nyíltan tájékoztatja őket a céget érintő kérdésekről, bíznak a vezetők üzleti döntéseiben, és 86 százalékuk úgy véli, a felső vezetés megteszi a szükséges lépéseket a vállalat hosszú távú sikeressége érdekében.

Egyébként a jövőbe vetett hit nem csupán a Legjobb Munkahelyek dolgozóira jellemző, az átlagos cégek alkalmazottainak kétharmada is biztos abban, hogy vállalata sikeresen helytáll a jövőben (ezzel az értékkel a kérdés a 10 legjobb eredményű állítás között szerepe 2012-ben).

Csupán 41 százalék elégedett a fizetésével

A felmérésben résztvevők csupán 37 százaléka ért egyet azzal, hogy fizetésük elvégzett munkájukkal és a rájuk bízott felelősséggel arányos. A fizetés versenyképességével a válaszadók csupán 41 százaléka elégedett.

A megkérdezett munkavállalók kevesebb mint fele nyilatkozott úgy, hogy szervezeti egységében megfelelően elismerik és díjazzák a kiemelkedő teljesítményt. A vezetés emberközpontúságát szintén hiányoljuk itthon: 50 százaléknál kevesebb munkavállaló véli úgy, hogy a vezetés a cég legértékesebb erőforrásaként bánik vele.

A munkavégzés hatékonyságát gátoló tényezőkkel kapcsolatban is sokan fogalmaztak meg kritikát, a munkafolyamatok, szervezeti egységek közötti együttműködés sokszor kívánnivalót hagy maga után. Az előrelépési lehetőségekkel is gond van, a megkérdezettek alig több mint harmada szerint biztosított számára a megfelelő előrelépési és karrierlehetőség. A résztvevő cégek munkatársainak alig 52 százaléka gondolja úgy, hogy a vezetés jól irányítja a vállalatot. és 46 százalék véli, hogy a vezetői kommunikáció őszinte és nyílt.

Kihívások, félelmek

A Legjobb Munkahely Felmérésben részt vevő vállalatok összesen 478 felső vezetője számára a legnagyobb kihívásokat 2012-ben a változó piaci környezet, a sikeres stratégia alkotás és a munkatársi elkötelezettség megtartása jelentik. A válaszadó vezetők 89 százaléka ennek ellenére bizakodó, ám tízből négyen félnek attól, hogy nem tudják majd megtartani a legjobb embereiket.

2011-ben a válaszadók 87 százaléka számolt 1-3 éves távlatban növekvő költséghatékonysági nyomással, idén sincs ez másként. Hasonlóan sokan számítottak, és számítanak idén is a közvetlen versenytársakhoz képest erőteljes növekedési elvárásokra (a megkérdezett vezetők kétharmada).

Állás és biztonság

A felmérésből évek óta látszik, hogyan morzsolódik hazánkban a dolgozók 2000-es évek közepén még régiós szinten is kiemelkedő munkaerő-piaci magabiztossága. Az állásbiztonság-érzet már a 2006-os megszorítások hatására gyengült, de álláskeresési lehetőségeiket illetően akkor még pozitívak voltak a munkavállalók. A válság begyűrűzésével azonban 2009-ben már sokkal kevesebben voltak azok, akik nem tartottak állásuk elvesztésétől, és csökkent az álláskeresés kérdésében tanúsított magabiztosság is. Ez a kép az elmúlt 3 évben csak borúsabb lett.

A munkahely elvesztésétől való félelem némileg erősödött. 2012-ben minden hatodik magyar munkavállaló kimondottan fél az elbocsátástól, és a válaszadók kevesebb mint harmada gondolja úgy, hogy gyorsan könnyen találna állást, ha most új munkahelyet kellene keresnie. A válaszadók közel fele évek óta úgy véli, nehézségbe ütközne új állást találnia.

Összességében megfigyelhető, hogy minél több időt töltött valaki egy szervezetben, annál kevésbé érzi magát magabiztosnak a munkaerőpiacon.

Az eredmények jól mutatják, hogy az általános gazdasági bizonytalanság elkerülhetetlenül begyűrűzik a vállalatok életébe. Érdekes azonban, hogy bár a Legjobb Munkahelyek dolgozói ugyanolyan pesszimisták álláskeresési lehetőségeiket illetően, mint egy átlagos magyar munkavállaló, a Legjobbaknak mégis sikerült legalább a bizonytalanság érzetét csökkenteniük, az itt dolgozók 60 százaléka nem tart állása elvesztésétől, szemben a 48 százalékos magyar átlaggal.

,,Legjobb Munkahelynek lenni nem csupán elismerés, presztízs, de üzletileg is előnyös, napjainkban pedig egyre inkább alapvető megmérettetés egy vállalat számára." - mondta Steigerwald Zsuzsa, a felmérés szakmai vezetője. ,,A cégek felmérésekor a dolgozók elkötelezettsége mellé a hiteles és emberközpontú vezetés, a teljesítményközpontúság, a vonzó munkáltatói arculat, és a fenntartható fejlődés szempontok társulnak - az idei győztesek ezeknek a kritériumoknak együttesen felelnek meg" - tette hozzá.

Magyarország Legjobb Munkahelyei 2012

250 fő alatti vállalatok:

1. Kecskeméti TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft.
2.  Mars Magyarország Értékesítő Bt.
3. InterContinental Budapest

250-1000 fő közötti vállalatok:

1. FGSZ Földgázszállító Zrt.
2. Microsoft Magyarország Kft.
3. Novartis Hungária Kft.

1000 fő feletti vállalatok:

1. Provident Pénzügyi Zrt.
2. Magyar Telekom Csoport
3. Ericsson Magyarország Kft.

Iparági különdíjak:

IT/telekommunikáció: Microsoft Magyarország Kft.
Termelés ágazatban: Mars Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft.

(A cégek nevére kattintva láthatja az aktuális állásajánlataikat.)