Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A brit egészségügyet tartják hagyományosan a világ harmadik legnagyobb munkáltatójának, a sajtóorgánum azt próbálta kideríteni, hogy ez igaz-e.

A brit egészségügy – Walest, Skóciát és Észak-Írországot is beleértve – 1,7 millió embert foglalkoztat, amivel az ötödik helyen áll a világranglistán. Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma – a fegyveres erőket is beleszámítva – 3,2 millió főnek ad munkát, a kínai hadsereg pedig 2,3 milliónak. (Az utóbbi pusztán az aktív állomány, amely az amerikai hadseregben – levonva a civil „holdudvar” alkalmazottait – 1,6 millió fő körül lehet.) A harmadik hely a Walmart amerikai nagyáruházláncé 2,1 milliós munkaerőtáborral.

Megelőzi a brit egészségügyet a McDonald's gyorséttermi lánc is 1,9 millió alkalmazottjával, bár közülük 400 ezren csak franchise formájában kapcsolódnak az anyacéghez, ténylegesen más vállalatok dolgozói, ám ugyanolyan munkaruhában ugyanazt csinálják, mint a „valódiak” – szemlézte a BBC-t az MTI.

Nagy-Britanniában eddig úgy vélték, hogy foglalkoztatási létszámból a kínai néphadsereg a világelső, a második pedig az indiai államvasút. Utóbbi valójában csak a nyolcadik 1,4 millió alkalmazottjával. A 6. és 7. hely amúgy megint csak a kínaiaké: nemzeti olajcégük 1,6 millió embert foglalkoztat 49 országban, áramszolgáltató óriáscégük pedig 1,5 milliót. A 9. helyen az indiai hadsereg áll 1,3 millió emberrel.

A toplistán a 10. hely is kínai, de nem népi: a tajvani Hon Hai elektronikai cikkeket gyártó cégnek 1,2 millió fős a munkaerőhada.