Leginkább a megbízható, stabil munkahelyet értékeljük és azt, ha erőfeszítéseinket méltányolják. A fizetésünk mértéke csupán a harmadik legfontosabb szempont - derült ki a Boston Consuting Group és a The Network 200 ezer álláskereső megkérdezésével készült Decoding Global Talent kutatásából, melynek a magyarországi partnere a Profession.hu volt. Ötezernél is több ember bevonásával azt vizsgálták, melyek a legfontosabb elvárásaink a munkahelyünkkel szemben.

A biztonság nagyon fontos

A kutatás során a válaszadóknak egy tízes skálán kellett értékelniük az egyes szempontokat az alapján, hogy mennyire fontosak munkahelyük megítélésében. A legmagasabb átlag értéket a munkahely megbízhatósága és stabilitása (9,59) kapta, a második legfontosabb szempont pedig, munkánk megfelelő elismerése lett (9,41). A vonzó fix fizetés, csak a harmadik helyet szerezte meg a listán (9,42).

Ha a szomszédos országok eredményét vizsgáljuk, többségüknél a pozitív visszajelzés első helyre került, és szinte mindenhol benne van az első három legfontosabb elvárásban. Ausztria, Horvátország, Szlovákia, Csehország, Románia és Szerbia válaszadói számára is ez volt a legfontosabb. Szlovénia, Bulgária és Ukrajna esetében pedig ez a második legjelentősebb tényező.

Az adatokból jól látható, hogy a megfelelő és rendszeres visszajelzés a munkavállaló felé nemcsak a magyarok számára fontos, hanem nemzetközi szinten is meghatározza, hogy a dolgozók hol érzik magukat kellemesen és mennyire motiváltak.

A juttatások

A kutatás külön megvizsgálta az különböző kompenzációk fontosságát is. Nem meglepő, hogy a válaszadók a vonzó fix fizetést tartják (9,41) a leglényegesebbnek. A második legfontosabb tényező már nem ennyire triviális, a fizetett szabadnapok mennyisége (8,78) egyből a fix fizetés után következik, a harmadik pedig a különféle biztosítási csomagok (7,85).

Erre vágyik a magyar munkás

Érdekes, hogy bár a válaszadók 90 százaléka úgy érzi, hogy motiváltabban dolgozik a kollégáinál, a bónusz csak a hatodik legvonzóbb kompenzáció, vállalatai autóra pedig egyáltalán nem vágyunk, ez lett a legutolsó a listán.

Ha külön vizsgáljuk, hogy mi a leginkább határozza meg a leginkább egy cég hírnevét és imázsát a válaszadók szerint, akkor az anyagi stabilitás után (9,16) a leginkább a vállalat által képviselt értékek (8,28) és a vállalat termékeinek vagy szolgáltatásainak vonzóságát említették.

Az ukránokhoz állunk a legközelebb

Összességében véve a munkahelyünkkel szemben támasztott általános elvárásaink leginkább az ukrán munkavállalók preferenciáihoz hasonlítanak, de a munkahely megbízhatósága egyik környező országban sem fontos annyira, mint Magyarországon.

A román és a szlovák dolgozóknak a munka elismerésén kívül nagyon fontos a tanulási és fejlődési lehetőség, ami magyar válaszadók esetében nincs benne az első 10 legfontosabb szempontban.

Az osztrák és a cseh megkérdezettek a teljesítményük elismerésén túl érdekes munkakörre vágynak, ami a magyarok számára a 9. legfontosabb tényező volt. A szlovén, szerb, bolgár és cseh dolgozók sokra értékelik, ha jó a kapcsolatuk a főnökükkel és a kollégáikkal, és ez a szempont a magyarok számára is nagyon fontos, a válaszok alapján ez a jellemző éppen csak leszorult a dobogóról.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: munkahely, munkaadó, juttatás, bér, fizetés, cafetéria, elégedettség,