Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Okultak egy belügyi alkalmazott három héttel ezelőtti ámokfutásából.

A román belügyminisztérium kötelékében 52 olyan ember szolgál, akik az elmúlt években pszichológiai tanácsadásra szorultak: ők már nem vehetnek részt operatív akciókban és ideiglenesen le kell tenniük fegyverüket, amíg egy újabb pszichológiai vizsgálaton be nem bizonyítják alkalmasságukat.

„Itt nem olyanokról van szó, akiknek azért kell a fegyverviselési engedély, hogy mehessenek vadászni. Olyan emberekre van szükségünk, akikben minden szempontból megbízhatunk, akik kiegyensúlyozott családi kapcsolatokkal rendelkeznek és nincsenek viselkedésbeli kilengéseik” – mondta Gabriel Berca belügyminiszter.

A fegyverviselés kérdése akkor váltott ki vitát az országban, amikor a március elején egy belügyi alkalmazott féltékenységi rohamában lövöldözni kezdett a válni készülő felesége munkahelyén, egy bukaresti fodrászatban, megölt két embert és további hatot megsebesített. A tettes, Gheorghe Vladan nem volt rendőr, sofőrként dolgozott a belügyminisztérium egyik mentőautóján. Érvényes fegyverviselési engedélye volt, pedig dossziéjából hiányzott a pszichológiai alkalmasságot tanúsító irat, emellett depresszió elleni kezelést kapott orvosától.

„Ez a tragikus esemény az egész rendőrség hitelét aláásta, ami nincs rendjén. A legtöbb rendőr lelkiismeretesen teljesíti feladatát és rászolgált arra, hogy megbízzanak benne. Az ő érdekükben is fontos egy olyan jelzést adnom, hogy nagyon szigorúan lépünk fel mindenkivel szemben, aki megingatja az embereknek a belügyminisztériumba vetett bizalmát” – mondta a tárcavezető, hozzátéve: „Akinek valaha is pszichológiai gondjai voltak, attól elvették a fegyverét és ezentúl rendszeresek lesznek a vizsgálatok”.

Az Antena 3 hírtelevízió úgy tudja, a román rendőrség nyilvántartásában 160 ezer ember szerepel, akinek egy vagy több lőfegyvere van, közülük 20 ezren az elmúlt egy évben kaptak fegyverviselési engedélyt.