Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A szenior állomány év végére várható létszáma annak függvénye, hányan kívánnak élni ezzel a lehetőséggel. Az illetmények fedezetét a rendőrség költségvetése tartalmazza, a pontos összeg a szenior állomány létszámához igazodik majd. A rendőrség kimutatása szerint csak azok minősülnek jelentkezőnek, akik esetében már megindult az állományba vételi eljárás – mondta Pintér Sándor belügyminiszter egy képviselői kérdésre válaszolva.

A parlament tavaly novemberben döntött a korhatár előtti nyugdíjak megszüntetéséről, és ezzel együtt arról is, hogy január 1-jétől az 57 éven aluli szolgálati nyugdíjasok csak a nyugdíjemelés mértékével növelt, de a személyi jövedelemadóval csökkentett összegű járandóságot kaphatnak ettől az évtől, ha nem mennek vissza dolgozni a rendőrség szenior állományába.

A jogszabály célja az volt, hogy ösztönözze az egykori, a nyugdíjkorhatárt még el nem érő rendvédelmi dolgozók újbóli munkavállalását. Így a szolgálati járandóságból visszatérők – az egykori katonák és tűzoltók is – kérhetik, hogy az öregségi nyugdíjkorhatár eléréséig a rendőrség úgynevezett szenior állományába kerüljenek. Ez esetben fegyver nélküli szolgálatot látnak el, nettó jövedelmük pedig nem lehet kisebb a korábbi járandóságnál, illetve a minimálbér másfélszeresénél.