Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Belgium, Németország, Írország, Franciaország, Luxemburg, Málta, Hollandia, Ausztria és Nagy-Britannia megerősítette, hogy 2013 végéig továbbra is élni kíván az EU-hoz 2007-ben csatlakozott államok (Románia és Bulgária) esetében a korlátozások fenntartását engedő rendelkezésekkel - ismertette a döntést Andor László, az Európai Bizottság munkaügyi és foglalkoztatási felelőse az EU munkaügyi minisztereinek találkozóján Brüsszelben.

A foglalkoztatási biztos üdvözölte ugyanakkor, hogy Csehország és Olaszország ez év elejétől teljes hozzáférést biztosít a román és bolgár munkavállalóknak, és részleges hozzáférést Németország és Luxemburg is lehetővé tett. Mindez Andor László szerint azt is bizonyítja, hogy a munkavállalók szabad mozgása a fogadó országok számára is előnyökkel jár.

Andor László a távirati irodának beszámolt arról is, hogy a most összegzett tapasztalatok szerint a 2004-ben csatlakozott közép- és kelet-európai országok munkavállalói esetében a tavalyi teljes piacnyitás nem okozott problémát, ellenkezőleg, segített a munkaerőhiány enyhítésében egyes ágazatokban.

A találkozón több kelet-európai ország képviselője is hangoztatta, hogy a korlátozások fenntartása nem jelent megoldást a nemzetközi gazdasági válság által súlyosbított nemzeti foglalkoztatási problémákra.