Egy állásbörze fő célja, hogy közvetlen kapcsolat alakulhasson ki a cégek és az álláskeresők között. A munkaadók standjainál nagy a tömeg, sokszor elég rövid idő jut arra, hogy a jelöltekkel mélyebben elbeszélgessenek. Mégis nagyon fontos, hogy jó benyomást keltsünk, kitűnjünk a tömegből.

HVG Állásbörze 2015. február 25-26-án.  

Regisztrálj most! >> http://goo.gl/VuCLSr

Íme 5 tipp!

1. Magabiztosság

Nagyon fontos a magabiztos fellépés, ugyanis csak így hívhatjuk fel magunkra a figyelmet. Hiszen ha szerényen megbújunk a standnál állók háta mögött, és csak odacsúsztatjuk az asztalra az önéletrajzunkat, a cég képviselője később nem fogja látni a papír mögött az embert. És hiába felelnénk meg minden feltételnek, elveszthetjük az esélyt, hogy behívnak állásinterjúra.

2. Ne szerénykedjünk

Van egy szólás: "Öndicséret büdös". No ezt gyorsan felejtsük el! Vannak, akik úgy gondolják, hogy a munkájuknak kell helyettük beszélni. Ezzel nincs is gond, csak épp ahhoz, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek, be kell kerülnünk a céghez. Meg kell tanulnunk a pozitív tulajdonságainkról, az elért eredményeinkről beszélni - hiszen senki más nem fog kampányolni az érdekünkben!

 HVG Állásbörze 

3. Legyenek jó kérdéseink

Hasznos, ha az állásbörze előtt átnézzük, mely cégek lesznek jelen. Ezek közül állítsunk össze egy listát, hová jelentkeznénk szívesen. Nézzünk utána a vállalatok hátterének, tevékenységének. A "nyomozásunk" eredményei alapján készüljünk kérdésekkel. A legrosszabb bemutatkozás az, ha a munkaadótól arról érdeklődünk, mivel is foglalkozik a cég. Jó pont viszont, ha a vállalat képviselője azt látja: ismerjük a vezetői utánpótlás programjukat vagy a legutóbbi legjobb munkahely versenyen elért eredményeiket.

4. A "miértek" megfogalmazása

Azt is szavakba kell öntenünk, hogy miért szeretnénk az adott cégnél dolgozni. Olyat például nem szabad mondani, hogy "a magas fizetések miatt". A karrierlehetőség, a vonzó multikulturális környezet, a szakmai fejlődés vagy a cég hírneve már inkább megfelelő.

Azon is gondolkodjunk el, hogy mit mondanánk akkor, ha megkérdeznék: miért jár jól a cég, ha minket alkalmaz? Fogalmazzuk meg a szakmai erősségeinket, a képességeinket, a tapasztalatainkat, amelyek azt bizonyítják, hogy ránk van szüksége a vállalatnak.

5. Testbeszéd

Higgyük el, hogy megkaphatjuk az állást, ez ugyanis látszik rajtunk! Mosolyogjunk, sugározzunk nyugalmat, erőt és határozottságot. Ehhez arra is szükség van, hogy olyan öltözékben jelenjünk meg, amelyben jól érezzük magunkat. Egy kényelmetlen cipő vagy egy túl szoros nadrág is elronthatja a bemutatkozásunkat.

Hazánk vezető cégei közül több mint 140 hirdet lehetőséget mérnöki, IT, gazdasági területen felsőfokú végzettséggel rendelkező munkavállalók számára!

HVG Állásbörze 2015. február 25-26-án.  

Regisztrálj most! >> http://goo.gl/VuCLSr

 

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!