Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Profession.hu, Magyarország leglátogatottabb állásportálja 148 céget kérdezett meg a 2011-es év toborzási tapasztalatairól, eredményeiről és a következő időszak várható változásairól. A cégek alapvetően optimistán látják a következő üzleti évet: a megkérdezett 148 cég több mint fele munkaerőfelvétel szempontjából pozitívan áll a 2012-es év elé.

2011-ben a válaszadó cégek körében a szakértői/munkatárs, valamint az asszisztensi pozícióra való toborzás a leggyakoribb egy üzleti év során. Zsédely Krisztián, a Profession.hu vezetője azonban hozzátette, hogy éppen az arányok miatt a legtöbb keresés mindig az asszisztensi-típusú munkakörök iránt tapasztalható, de valós kereslet évek óta, így 2011-ben is az informatikus és mérnök szakemberek iránt van. 2010-hez képest azonban nőtt a felsővezetői és a kékgalléros pozíció hirdetésének aránya.

A cégek alapvetően optimistán látják a következő üzleti évet

A megkérdezett 148 cég több mint fele munkaerőfelvétel szempontjából pozitívan áll a 2012-es év elé. Tízből hat személyzeti tanácsadó, míg a nem személyzeti tanácsadó cégek közül öten vélik úgy, hogy előbbinek megbízásaik, utóbbinak létszámuk növekedni fog a jövőben.

Pályakezdőkre is nagy szükség van

Az elmúlt üzleti év során budapesti pozícióra a megkérdezett cégek 92 százaléka, vidéki pozícióra pedig 72 százaléka keresett új munkaerőt a Profession.hu portálon keresztül. Bizakodásra ad okot az is, hogy pályakezdő munkatársaknak a válaszadók 72 százaléka kínált munkalehetőséget.

Értjük az előnyét az újnak

Évről évre bővül azon vállalatok köre, akik részt vesznek virtuális állásbörzéken, vagy terveznek részt venni rajta. A kutatásból Zsédely Krisztián, a Profession.hu vezetője kiemelte, hogy minden negyedik megkérdezett cég már a virtuális börzét részesíti előnyben, amelynek előnye a hagyományossal szemben, hogy tömeges, gyors, emiatt költséghatékony és modern, nem helyhez kötött.