Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Mintegy 1200 embert küldtek el első körben – közölte a Komárom-Esztergom megyei munkaügyi központ vezetője csütörtökön. Pákozdi Szabolcs az adatok összesítése után ismertette, az elbocsátottak közül 854 magyar, 343 szlovák állampolgár. A Komárom-Esztergom megyében élő elbocsátott dolgozók száma még nem ismert.

A munkaügyi központ tárgyal a régió foglalkoztatóival

A munkaügyi központ már korábban tárgyalásokat kezdett a régió vállalkozóival a Nokia elbocsátott dolgozóinak foglalkoztatásáról, arról egyeztettek, hogy a közelben lévő cégek a csoportos leépítésben érintett emberekkel bővítsék vállalkozásuk létszámát. „Akár foglalkoztatási támogatások biztosításával, munkahelyteremtő beruházás, bértámogatás, képzési támogatás, utazási költségtérítés nyújtásával” – olvashatjuk Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek a Parlament honlapján megjelent felszólalásában.

Áttekintették a belföldi, illetve európai uniós támogatási lehetőségeket, a programokhoz az Európai Szociális Alap és az Európai Globalizációs Alkalmazkodási alap biztosíthat forrást. A miniszter megjegyezte, hogy „természetesen az EU-s forrásokon kívül hazai pénzeszközök bevonásával, munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtásával is segítjük majd az érintetteket”.

A minisztérium korábban bejelentette, hogy a Nokia komáromi gyárának igazgatójával közös munkacsoport felállításáról állapodtak meg, amely igyekszik feltárni a tömeges létszámleépítés következményeit enyhítő lehetőségeket. A Nokia a Profession.hu Virtuális Állásbörzén is azért vett részt, hogy a volt dolgozóinak segítsen a későbbi álláskeresésben.

5 havi pluszfizetést kaphatnak az elbocsátottak

A törvényben előírt összegen túl háromhavi átlagkeresetnek megfelelő juttatást és legalább két hónapig a keresetnek megfelelő álláskeresési támogatást fizet a Nokia a komáromi gyárból elbocsátani kívánt 2300 dolgozónak – tájékoztatta a munkavállalói érdekképviselet vezetője az Magyar Távirati Irodát. László Zoltán elmondta: a Nokia a szakszervezettel közösen kialakította azokat a szempontokat, melyekre tekintettel lesznek az elbocsátások során. Figyelembe veszik többek között az egy keresős családokban élő munkavállalók, a több gyermekesek, az idősek és azok érdekeit, akiknek családjából mindkét felnőtt a Nokiánál dolgozik.

László Zoltán hozzátette: számításaik szerint a munkavállalók ledolgozott éveik után átlagosan 8-10 havi fizetésnek megfelelő végkielégítést kapnak.

Jövő héttől indulnak a pályaorientációs pontok

Álláskeresésükhöz Győrben, Komáromban és Tatabányán nyit pályaorientációs pontokat a Vasas Szakszervezet helyi alapszervezete és az Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének megyei képviseletei. Komáromban az önkormányzat biztosított helyiséget az pályaorientációs ponthoz.

Az irodákat április elsejével nyitják meg, hogy a csoportos létszámleépítésre kerülő tagokról naprakész adatbázis álljon rendelkezésre, hogy az érintettek minél gyorsabban kapjanak használható információt a sikeres álláskereséshez – áll a közleményükben. A szakemberek segítséget nyújtanak önéletrajzíráshoz, próbaállásinterjúkat szerveznek, valamint nemzetközi szervezetek bevonásával ausztriai és szlovákiai munkavállalással kapcsolatos információkat is adnak az érdeklődőknek.