Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Lojalitás, vagy racionalitás

A fizetés nélküli szabadság egyértelműen nem vonja maga után a dolgozó elbocsátását, de a gyakorlatban már régóta nem csak a munkavállalói jogviszony felfüggesztést jelenti az ilyen típusú szabadságolási lehetőség. Ha valaki önhatalmúlag, személyes okokra hivatkozva kéri az említett konstrukciót - beosztásától függő mértékben - kellemetlen helyzetbe kényszeríti a munkaadóját. Az ily módon megüresedett pozíciót többletkiadásokkal és terhekkel kénytelen betölteni a munkaadó, akitől ezek felett irreális igény elvárni, hogy a munkavállalójának fenntartsa annak pozícióját.

Dávid Zoltán szerint erre azért sincs igazán reális esély, mert a "helyettesítő" személy kompetenciái, kvalitásai nem lehetnek szerényebbek az elődénél, hiszen azzal a vállalat működését, gazdasági potenciálját tennék kockára, ami ellenkezik az üzleti racionalitásokkal. Vagyis, a helyettesítő - amennyiben a kiválasztás precíz és sikeres - ugyanolyan jó, mint a távozó kolléga, ezért nem szükséges újabb kiadások terhei mellett visszaállítani az eredeti személyi állapotokat. Természetesen létezik olyan eset, amikor a fizetés nélküli szabadságot kérő munkavállalót feltétlenül vissza kell helyezni a pozíciójába. Ám ez csak akkor képzelhető el, ha az olyan a személyéhez, kapcsolataihoz szorosan köthető előnyöket hoz a munkaadójának, amik jelentősen növelik annak piaci pozícióit. A lojalitás, ebben az értelemben forintra váltható racionalitás, de jellemzően inkább menedzseri munkakörben fordul elő.
A fizetés nélküli szabadságot ezzel szemben többnyire alacsonyabb felelősséggel járó pozíciókban kezdeményezik a munkavállalók.

Szabadság

Állást egy élményért

Tállal Zsombor egy nagy, multinacionális kereskedelmi vállalat stratégiai igazgatói székében döntött minden nap milliárdos tételek sorsáról. Munkanapom nem volt, a szombat és a vasárnap ugyanolyan metódusban telt éveken át, mint a hétfő, vagy a szerda - meséli Zsombor, aki reggel a hongkongi tőzsde árfolyamaival ébredt és mielőtt a fejét álomra hajtotta volna összesítette a búza világpiaci árát az aktuális amerikai értékek tükrében.

Szerettem a munkám, de öt év folyamatos, kihagyás nélküli munka egyszer csak túlcsordult bennem. Már nem jelentett motivációt a gazdasági siker - vallja az egykori igazgató, aki egy véletlennek köszönhetően gondolt egy merészet. Lengyelország északi-tengeri kikötőjében egy óceánjáró kereskedelmi hajóra kéredzkedett fel és "potyautasként" a nemzetközi kalandorokból álló személyzethez csatlakozva jutott el a Föld túlsó oldalán lévő szigetre, Új-Zélandra. Számtalan olyan élményben volt részem az út két éve alatt, aminek a közelében sem jártam volna, ha maradok az állásomban. Természetesen a pozíciómat betöltötték, de én nem szomorkodtam, mert az úton szerzett tapasztalatok és nyelvismeret birtokában egy érdekesebb munkakörben helyeztem vissza magam a gazdaság véráramába.