Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az Óbudai Egyetem a főváros egyek legfiatalabb egyeteme, melynek hét karának műszaki, informatikai és gazdasági szakjaira 12 ezer hallgató jár. Olyan fiatal és dinamikus intézmény ez, ahol a hagyományok is fontos szerepet játszanak.

Minden harmadik fiatal mérnök az Óbudai Egyetem falai közül kerül a munka világába. Az intézmény a Times Higher Education World University Rankings 2023-as rangsora szerint a legjobb hazai műszaki felsőoktatási intézmény, amely informatikai és műszaki területen is vezető pozíciót tölt be.

A 2010. január 1-jén – ezen a néven a magyar történelem során immár másodszor, közel 600 év után – megalapított Óbudai Egyetem a „Pro Scientia et Futuro”, azaz „A tudományért és a jövőért” jelmondat szellemében jött létre. Az intézmény küldetéseként a tudás átadását, a megújulást és az innovációt jelölte meg. Történelmi pillanat volt ez, olyan, amelyben az egyetem létrejöttét lehetővé tevő minden munkatárs bátorsága, hivatásszeretete és elhivatottsága mellett évszázadok tudása, akarása és jóra való törekvése sűrűsödött össze.

Az egyetem a tudomány nyelvét beszélve alakította kapcsolatait a hazai és nemzetközi felsőoktatási intézményekkel, kutatóhelyekkel és tudományos szervezetekkel. Vállalták: a legújabb kutatási eredmények megismerésére lehetőséget adva, oktatóiknak publikációs teret biztosítva minden évben nemzetközi konferenciákat, szimpóziumokat szerveznek. Számos tudományos és ipari kapcsolatot, együttműködést köszönhet az intézmény ennek a gondolkodásnak. Egy jó felsőoktatási intézményben a két tevékenység erősíti egymást, hiszen tudjuk: tudományában él az egyetem. Az egyetem vezetése ezért hangsúlyozza a tudomány és a kutatás jelentőségét az oktatásban, illetve az oktatás jelentőségét a tudományban és a kutatásban.

A főváros egyik legfiatalabb egyetemén a hagyományokra épül a jövő

Az Óbudai Egyetem az elmúlt bő három évben számos tekintetben új pályára állt. Kiemelt céllá vált a kutatások, innovációk támogatása, melynek számos jelentős eredménye született, például a MassVentil projekt, azaz a tömeg-lélegeztető rendszer ötlete. Az egészségügyi informatika, a mesterséges intelligencia, a robotika és a kiberbiztonság olyan irányok, melyekben méltán vívott ki az intézmény nemzetközi elismerést. Az elmúlt években az egyetem egészét és jövőjét radikálisan megváltoztatható fejlesztési lehetőségekhez jutott: három Tudományos és Technológiai Park kialakítására nyert el támogatást, ami a teljes magyar felsőoktatásban egyedülálló.

Minden képzési területen magas színvonalú, gyakorlatorientált, piacképes diplomát garantálnak. A gyakorlatorientált képzéseiken a hallgatók már tanulmányaik alatt neves cégeknél szerezhetnek tapasztalatot.

 (X) – fizetett tartalmi együttműködés