A Continental bekapcsolódik az egyetemi képzésbe

2019. február 13. Forrás: Iparicegek.hu/Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

A munkaerőpiacon értékes, gyakorlati képzést és azt követően munkalehetőséget biztosít a Continental a Debreceni Egyetem végzős hallgatóinak.

Önnek ajánlott állások

Stratégiai megállapodást írt alá a Continental és a Debreceni Egyetem, melynek értelmében a Continental Powertrain Hungary Kft. debreceni gyára a 2019/2020 tanévtől csatlakozik az egyetem képzéseihez: a villamosmérnöki, mechatronikai mérnöki, gépészmérnöki és vegyészmérnöki szakokon Continental-specifikus oktatási modulokat is tanulhatnak az érdeklődő hallgatók.

A Continental szakmai gyakorlatokat szervez, és gyakorlati helyet biztosít a Debreceni Egyetem tanulóinak, továbbá munkalehetőséget ajánl fel a kiválasztott hallgatóknak. A cég továbbképzési programokkal és diplomaterv-pályázatokkal is segíti az egyetem hallgatóit, és együttműködnek felnőttképzési programok területén is.

A Continental bekapcsolódik az egyetmi képzésbe - munka, képzés, autóipar

A vállalat egyetért a Debreceni Egyetem azon törekvésével, miszerint növelni kell a mérnöki hivatás rangját és vonzerejét, ezért hozzájárul az érintett egyetemi karok és képzések népszerűsítéséhez. A Continental azt is vállalta, hogy biztosítja az egyetem hallgatói számára, hogy kutatási és fejlesztési projektekben vegyenek részt, ezzel is támogatva a jövőt formáló tehetségek képzését. A tudományos és oktatási tervek előmozdítása és az ismeretek megosztása érdekében tanulmányutakat és látogatásokat szerveznek a Continental cégcsoporton belül az egyetem hallgatói és professzorai számára.

Az egyetem részéről Prof. Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, a Continental részéről Lukas Juranek ügyvezető igazgató írta alá a megállapodást. „Egyre több műszaki profilú, fejlett technológiát használó cég jelent meg Debrecenben és a térségben az elmúlt években. A régióban felmerülő munkaerő-piaci igények tették szükségessé az egyetem műszaki és informatikai képzéseinek fejlesztését, amelyre 2017 tavaszán hozta létre az intézmény a Műszaki és Informatikai Kabinetet Palkovics László - akkori államtitkár, ma - miniszter, az ország első és egyetlen járműtudós akadémikusa közreműködésével. Célunk, hogy az utánpótlásképzés mellett a kutatás-fejlesztést is megfelelően tudjuk támogatni. Bízunk benne, hogy a most aláírt együttműködés az egyetemi oktatók-kutatók és hallgatók számára egyaránt kiváló lehetőségeket hoz” - közölte Prof. Dr. Szilvássy Zoltán rektor.

A technológiai vállalat 2018 februárjában jelentette be, hogy egy újabb gyárat létesít Magyarországon, az autóipari elektronikák területén meglévő tevékenységének bővítésére. Az alapkőletételre 2018 szeptemberében került sor, a beruházással a Continental 450 új munkahelyet teremt Debrecenben.

Amennyiben Debrecenben szeretnénk elhelyezkedni, ide kattintsunk az állásokért, itt pedig a mérnököknek szóló lehetőségeket találhatjuk.

Érdemes válogatnunk az alábbiak között is, mivel ezekre a területekre keresik aktuálisan a legtöbb szakembert:

Szakmunka: 3054 álláslehetőség

Fizikai, segéd, betanított munka: 1585 álláslehetőség

Értékesítés, kereskedelem: 1193 álláslehetőség

Pénzügy, könyvelés: 1055 álláslehetőség

Szemezgessünk a fentiek között, és adjuk be a pályázatunkat minél több helyre. Figyeljünk a legfrissebb állásokra is, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Amennyiben CV nélkül pályáznák, próbáljuk ki a Mobilmunkát

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

Címkék: munka, szakma, képzés, mérnök, autóipar

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu