Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az, ahogyan befejezünk egy munkanapot, alapvetően meghatározza azt, ahogyan elkezdjük a következőt - állítják a Forbes magazin szakértői. A munkanap befejezése és kezdése olyan kritikus pontok, amelyek keretbe helyezik az egész napi tevékenységet és döntő jelentőségűek függetlenül attól, hogy mi történik nap közben. Olyan ez, mint egy találkozásnál az első és utolsó benyomás: meghatározza a munkához való hozzáállásunkat, attitűdünket és hatékonyságunkat.

Készítsünk haladási listát!

Ha nem vagyunk megelégedve a nap végén az elvégzett tennivalókkal, addig ne hagyjuk el az irodát, ameddig tervet nem készítettünk róla, hogy mikor és hogyan fogjuk pótolni a lemaradást. Ha ezt nem tesszük meg, a következő nap még jobban lemaradunk, és lassan összecsapnak majd a fejünk felett a hullámok. Ha van valami, amit a nap végén még gyorsan befejezhetünk, feltétlenül tegyük meg, ezzel is időt spórolunk másnap reggel.

Képzeljük el a másnap reggelt!

Az irodából való távozás előtt vessünk egy pillantást a másnap reggeli első teendőre. Tudatosítsuk magunkban, ha fontos telefonhívás vagy üzleti találkozó előtt állunk. Gondolkozzunk el rajta, hogy mi az a dolog, amit nagyon várunk a másnappal kapcsolatban. Ez segít lezárni a mai napot, feldobja a hangulatunkat és felkészít a kihívásokra.

Egyeztessünk a főnökkel és a kollégákkal!

A nap végén váltsunk egy-két szót a főnökünkkel és beszéljük meg vele, hogyan haladunk az adott projekttel. A munkatársakkal is feltétlen beszélgessünk a nap végén, hogy leellenőrizzük, hogy mennyire haladnak és mindenki tisztában van-e a feladatával és a határidőkkel.

  8 dolog, ami a felpörgeti a munkanap végét  

Takarítsunk ki!

Senki sem szeret reggel rendetlenségbe érkezni, ezért nagyon fontos, hogy indulás előtt takarítsuk le asztalunkat. Dobjuk ki a szemetet, rendezzük el az iratokat és töröljük le a monitort. Másnap reggel a friss kezdet érzetével vághatunk neki a napnak! A munkanap végén az e-mail postafiókunkból is töröljünk minden felesleges üzenetet, reklámot és egyéb, zavaró tényezőt, amely másnap reggel elvonhatja a figyelmünket. Szánjunk erre a célra minimum 15 percet a nap végén.

Végezzünk adminisztrációs munkát!

A munkanap végén már nem zavarhatjuk telefonon az ügyfeleket, illetve nincs lehetőség más, személyes jelenlétet igénylő munka elvégzésére. Ilyenkor elvégezhetjük a papírmunkát és az olyan feladatokat, amelyekhez magányra vagy visszavonulásra van szükség, mint pl. jelentés vagy összefoglalók megírása, ötletgyűjtés projektekhez.

Zárjuk le a feladatokat!

Győződjünk meg róla, hogy nem hagytunk hátra semmilyen feladatot, amellyel munkaidő után sürgősen kereshetnek minket vagy amely félbehagyása problémákat okozhat. Nincs annál rosszabb, mint amikor úgy érezzük, hogy egy nyomasztó teendő nehezedik a fejünk felett.

Hagyjunk pozitív üzenetet!

Jegyezzünk meg másoknak a nap végén egy olyan dolgot, ami jól ment, dicsérjük meg egy kollégánkat az elért eredményért vagy küldjünk köszönő üzenetet egy ügyfélnek. A lényeg, hogy találjunk valamit, ami miatt jól érezzük magunkat és elégedetten hagyjuk el a munkahelyet.

Kapcsoljunk ki!

Elköszönve a kollégáktól, jelezzük, hogy másnap reggelig nem vagyunk elérhetőek és lehetőleg kapcsoljuk ki az okostelefonunkat. Fontos, hogy családunk számára teljes figyelmet tudjunk szentelni és ne legyünk folyamatos készenlétben.