Nőként a fizikai munkaerőpiacon

2018. november 28. Forrás: Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

Míg az irodákban egyre több nő kerül vezetői szerepbe, addig a fizikai munkaerő piacon még mindig elenyésző a számuk. Pedig vannak előnyei nőként is ennek a szférának!

Önnek ajánlott állások

Nőként sokak számára a fizikai munka elrettentő lehet, pedig pontosan azok a dolgok, amik elsőre a hátrányainak tűnnek, akár az előnyeinkre is válhatnak.

Fizikai erőnlét

Nőként egyáltalán nem ugyanazokat a feladatokat várják el tőlünk, még egy építkezésen sem, de az tény, hogy a fizikai munka a mindennapok része egy ilyen munkaterületen. 

Ha egy irodában ülünk napi 8-9 órát, a medence tájéki izmok például szinte teljesen elsorvadhatnak, hiszen semmilyen szinten nincsenek használatban. Nőként ez több szempontból sem szerencsés.

Szellemileg sokat profitálhatunk az állandó mozgásból! Sokkal kisebb az esélye az olyan betegségek kialakulásának, mint például az Alzheimer vagy a depresszió, csökken a stressz szintünk, viszont sokat javulhat a memóriánk, illetve azt is észrevehetjük, hogy a munka utáni időszakban is sokkal energikusabbak leszünk.

Munkamorál

Akármerre is vigyen majd a későbbiekben tovább a karrierünk, az biztos, hogy, ha dolgoztunk a fizikai munkaerőpiacon, megtanuljuk, hogy mit is jelent keményen megdolgozni valamiért. Akár egy építkezésen, akár gyárban vállalunk munkát, a következőkkel mindenképp számolnunk kell:

- hosszú munkaidő

- előre kiosztott, meghatározott hosszúságú szünetek

- fizikai megterhelés

Ha azonban mindezzel meg tudunk birkózni, nyugodtan megveregethetjük a vállunkat, hogy a határainkat feszegetve olyan dolgokra is képesek vagyunk, amiről azelőtt talán sosem hittük volna.

Nőként ez az önbizalomlöket hatalmas segítséget jelenthet az élet minden területén! Akár a magánéletben, akár a további szakmai utunk során. Tudni, hogy meg tudunk állni a saját lábunkon, hogy erőnkön felüli dolgokra vagyunk képesek bármilyen felmerülő akadályon, nehézségen átlendíthet minket!

Flexibilitás

Család mellett az egyik legnagyobb nehézség, hogy mindenre jusson időnk. Mivel a fizikai munkaerőpiacon a legtöbb állás műszakokra osztott, így feladatainkat aszerint oszthatjuk be, hogy valamelyik nap a délelőttünk, valamelyik napon a délutánunk szabad. Míg egy irodista reggeltől estig az asztalnál ül, nehezebben tudja elintézni a csekkek befizetését, a bevásárlást, a cipők megsarkalltatását. Gondolkodjunk előre, és igazítsuk otthoni feladatainkat aznapi műszakunknak megfelelően.

Empátia

Nőként kék-galléros munkakörben dolgozni nagy tapasztalat. Sajnos még mindig sok olyan előítélettel találkozhatunk, hogy az megy el fizikai munkásnak, aki nem tud más szakmában boldogulni. Mind tudjuk, hogy ez nem igaz.

Nőként nagyobb empátiával rendelkezünk, így jobban rá is látunk ezekre az érzékeny kérdésekre. Ha nyitottak vagyunk rá, és hagyjuk, hogy a kicsit zárkózott férfiak megnyíljanak nekünk, nagyon sok érdekes embert és történetet megismerhetünk ezekben a munkakörökben.

Később, másik munkakörben, vagy ha esetleg irodai környezetbe sodor minket az élet, ezeknek a tapasztalatoknak nagy hasznát vehetjük, és empatikus készségünk abszolút az előnyünkre válhat!

Keresgéljünk a legfrissebb fizikai munkák között, vagy keressünk személyes preferenciáink szerint. Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy láthatóvá váljunk a munkáltatók számára is. Kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, így biztosan nem maradunk le egyetlen nekünk való munkáról sem.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

- Profession.hu

További cikkek a szakmákról
További cikkek a szakmákról
www.facebook.com/Profession.hu

Kapcsolódó témák

-

Ajándékötletek kollégáknak

2018. december 18.
Titkos Mikulás, névhúzás, vagy csak egyszerűen egy karácsonyi céges ajándékozás? Sosem árt, ha van néhány extra, kreatív ötlet a tarsolyunkban! Bővebben

-

A fodrász szakma rejtelmei

2018. december 11.
Ki a jó fodrász? Mi most nem ügyfél szemszögből tesszük fel a kérdést, hanem a leendő szakmabelieknek szeretnénk válaszokat adni. Bővebben