Egy szó, ami főnökből inspiráló vezetővé varázsol

2018. július 10. Forrás: Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

Hogyan biztosítsunk lehetőséget a fejlődésre, hogyan delegáljuk hatékonyan a feladatokat? Nem mindegy, hogy főnökként vagy vezetőként tesszük mindezt!

Önnek ajánlott állások

Valójában egyetlen szó az, ami egy megközelíthetetlen, házsártos főnököt megkülönböztet egy inspiráló vezetőtől, ez a szó pedig nem más, mint a MIÉRT. Míg az előbbi csupán „parancsokat osztogat”, addig az utóbbi az indokot is kifejti a kérései mögött.

Megosztanánk egy döntésünket a csapatunkkal? - Mondjuk el nekik azt is, miért döntöttünk úgy!

Mégsem azt a megoldást választjuk, amit ők javasoltak? - Magyarázzuk el nekik, miért indulunk el inkább egy másik úton!

Az egyik projektet előtérbe helyezzük a többivel szemben? - Indokoljuk meg a csapatnak, miért hasznos ez a fejlődés szempontjából!

Természetesen, sokkal egyszerűbb csupán 2-3 mondattal elintézni egy döntéshozatalt, és azzal a lendülettel pontot tenni a dolog végére, mégis sokkal inkább megéri a plusz energiabefektetés!

És, csak, hogy hűek legyünk önmagunkhoz, azt is kifejtjük, hogy MIÉRT!

1. A csapatunk jobban megismer minket, illetve azt, hogy számunkra mik a prioritások

Amint elkezdjük kifejteni a döntésünk mögött meghúzódó okokat, óhatatlanul is több rálátást engedünk arra, hogy mi hogyan gondolkodunk, mit tartunk fontosnak, és mit kevésbé. Ha végigvezetjük őket, hogy hogyan jutottunk el A pontból B-be, sok olyan apróságra is rávilágítunk, amire soha nem jönne rá a csapat, ha csupán szárazon közölnénk a döntésünk végeredményét.

Ha segítünk nekik kibogózni a szálakat, egyúttal abban is segítünk, hogy jobban átlássák a cég működését, és megértsék, mik azok a fontos dolgok, amik előbbre viszik az üzletet!

2. A csapatunk megtanulja, ők magunk hogyan hozhatnak egyre jobb döntéseket

Ha nagyobb rálátást engedünk a csapatnak a prioritásainkra, illetve mélyebb bepillantást engedünk a  működési elvekbe, könnyedén kialakíthatunk egy feedback körforgást!

Nézzünk egy egyszerű példát. Milyen édesség kerüljön a közös konyhába az asztalra? Ha a csapat a gyümölcs és süti opciókat veti fel, és mi a gyümölcs mellett döntünk, de azt is kifejtjük, miért, legközelebb már nagy valószínűség szerint több opcióval rukkolnak majd elő.

Például, ha elmondjuk, hogy a csapatban több glutén érzékeny kolléga is van, a következő édesség választásnál a csapat biztosan gondol majd rájuk is, és hoznak legalább egy gluténmentes variációt. Míg, ha bevalljuk, hogy költséghatékonyság miatt választottuk a gyümölcstálat, jogosan várhatjuk, hogy legközelebb olcsóbb opciók is felmerülnek majd a csapat részéről.

Egyszóval, ha kifejtjük a MIÉRT-et, segítjük a csapatunkat, hogy tanuljanak, és egyre jobb döntéseket hozzanak. Mi ez, ha nem egy inspiráló vezető egyik fő feladata?

3. A csapatunk egyre elkötelezettebb lesz

Ha elmondjuk nekik, mi történik éppen a cégben, a csapatunk informálva van. Ha azt is elmagyarázzuk nekik, hogy mindez miért történik, a csapatunk bevonódik és elkötelezett lesz. Ha megfelelően kommunikáljuk a miérteket, nemcsak a saját munkánkat, de a csapatunk munkáját is visszavezethetjük a Nagy Közös Célokig, ami egyből szélesíti a fókuszt és összetartásra serkenti őket, ahelyett, hogy beszűkülve, mindig csupán egy adott részfeladatra koncentráljanak elszeparáltan.

Ha a csapat bevonva érzi magát, jobban a sajátjának érzi majd a feladatot, motiváltabb és egyben kreatívabb is lesz.

Érdemes tesztelni a MIÉRT módszert, először akár csak kicsiben is. Szánjuk rá a következő hetet, és kísérletezzünk! Nézzük meg, mi a különbség, ha a közlendőnket csak úgy „odadobjuk” a csapatnak, illetve, ha bővebben végigvezetjük őket a döntési folyamatunkon.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

- Profession.hu

További cikkek a karrierépítésről
További cikkek a karrierépítésről
www.facebook.com/Profession.hu

Kapcsolódó témák

-

Hogyan korrigáljunk kedvesen?

2018. szeptember 24.
Ha az irodában nap mint nap bosszantó dolgokkal szembesülünk, csakhamar úgy érezhetjük, muszáj szóvá tennünk őket. Igen, de hogyan tegyük mindezt úgy, hogy ne tűnjünk okoskának? Bővebben

-

Nyomdaiparból a saját ruhaüzletbe

2018. szeptember 21.
Egy izgalmas karrierváltó történetet hoztunk, ami bárki számára példa lehet, aki hasonlóban gondolkodik, sőt annak is, aki még nem is sejti, merre induljon. Bővebben