Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) célja a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási arányának további növelése. Míg 2010-ben a megváltozott munkaképességűeknek csupán a 18 százaléka tudott Magyarországon elhelyezkedni, ez az arány mára eléri a 40 százalékot. Az EMMI célja, hogy ez a szám tovább emelkedjen, a fogyatékossággal élők közül még többen vállalhassanak munkát.

A szociális területen 1078 civil szervezet működik hazánk, munkájukhoz évente mintegy 24 milliárd forint költségvetési támogatást kapnak.

Mindenkinek meg kell adni az esélyt a munkára

Remek példa a Fény Felé Alapítvány, ami értékteremtő munkájával, minőségi termékek előállításával jövőt ad a fiataloknak. A fogyatékosságot nem hiánynak, sokkal inkább lehetőségnek tekintik. A civil szervezet célja az értelmileg akadályozott, autista, mozgássérült, illetve halmozottan fogyatékos emberek életkörülményeinek javítása. A szervezet Magyarországon elsőként kapott szociális foglalkoztatásra engedélyt 2006-ban.

A Fény Felé Alapítványnál az elmúlt 25 évben több mint 1000 fogyatékossággal élőt támogattak, több mint 160, elsősorban tartós betegséggel élő munkavállaló számára teremtettek munkalehetőséget, továbbá saját intézményeikben eddig 81 sérült ember ellátását biztosították. Ellátórendszerük magában foglalja a fogyatékossággal élők számára kialakított lakóotthont, a nappali ellátást, a fejlesztő-foglalkoztatót, az akkreditált munkahelyeket és a támogatott lakhatást is. 

A megváltozott munkaképességűk számára szóló álláshirdetéseket itt tudjuk átnézni.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala