Újabb 1200 gépjárművezetőt képeznek

2018. május 15. Forrás: NGM/Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

A gépjárművezető-képzés munkaviszonyban állók számára elnevezésű program hatékony választ ad a szektorban jelentkező munkaerőhiányra, ingyenesen. 

Önnek ajánlott állások

1200 tehergépkocsi- és autóbuszvezetőképzése valósulhat meg 1 milliárd forintos hazai forrásból a Gépjárművezető-képzés munkaviszonyban állók számára elnevezésű program keretében. A szállítmányozási és raktározási szektor támogatása kiemelten fontos, hiszen az ágazat 2017-ben a GDP 5,5 százalékát adta és több mint 290 ezer főt foglalkoztat Magyarországon.

A program érdemben hozzájárul a foglalkoztatás bővítéséhez, hiszen valós munkaerőigényekre alapozott képzések segítségével biztosítja a vállalatok növekedéséhez szükséges munkaerőt. A hivatásos gépjárművezető képzéseket megvalósító programokban – a csoportos tájékoztatón korábban részt vettek közül – további 1200 fő oktatására nyílik lehetőség. A jelentkezőket csak azután vonják be a képzésbe, hogy a munkáltatók kiadták a szándéknyilatkozatokat, ezzel is biztosítva a támogatottak elhelyezkedését.

A tehergépkocsi- és autóbuszvezető képzéseket megvalósító program célja, hogy a magyarországi székhelyű, áru- vagy személyszállítással foglalkozó hazai vállalkozásoknál tapasztalható gépjárművezetői létszámhiány feltöltése érdekében ingyenes szakirányú képzést és a munkaköri követelményeknek való megfelelést elősegítő szolgáltatásokat nyújtson.

A program eddigi képzéseit 2018. április végéig már mintegy 3600-an fejezték be, a végzettek közel 94%-a magyarországi székhelyű, áruszállítással, személyszállítással vagy fuvarszervezéssel üzletvitelszerűen foglalkozó vállalkozásoknál helyezkedett el. A programot az OFA Nonprofit Kft. valósítja meg.

Amennyiben gépjárművezetőként szeretnénk elhelyezkedni, több mint 400 állásra pályázhatunk.

A szállítmányozás területén aktuálisan 800-nál több nyitott pozíciót találunk.

Fuvarszervezőket több mint 500 helyre várnak.

Ha a raktározási szektorban keresünk állást, több mint 300 leghetőség közül választhatunk.

Nézzünk szét a fenti lehetőségek között, és jelentkezzünk minél több helyre. Figyeljük a legfrissebb állásokra is, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést !  Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Amennyiben CV nélkül pályáznák, próbáljuk ki a Mobilmunkát

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

Címkék: álláskeresés, munka, munkahely, gépjárművezető, szállítmányozás

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu