Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint már negyedik hónapja haladja meg a tizenhárom százalékot az átlagkeresetek éves emelkedési üteme. A növekedésre a minimálbér és a garantált bérminimum tizenöt, illetve huszonöt százalékos emelése, a költségvetési szféra egyes területeit, továbbá az állami közszolgáltató cégek dolgozóit érintő keresetrendezések voltak hatással.

Emelkednek a bérek - álláskeresés, szakma, fizetés

Szeptemberben a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél  292 900 forint volt. Az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 194 800 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 202 700 forintra becsülhető.

Az iparban átlagosan 11,9 százalékkal nőttek az átlagkeresetek, és a bruttó bérek 303 000 forintot tettek ki, az építőiparban 224 000 forint volt a szeptemberi bruttó átlagkereset. A legmagasabb bruttó átlagbér a pénzügyi, biztosítási szektorban 520 600 forint volt, de az infokommunikáció területén alkalmazottak átlagkeresete is megközelítette a 492 000 forintot.

Az állami szektorban a közigazgatás, védelem terén és a kötelező társadalombiztosításban dolgozók bruttó bére 22,6 százalékkal emelkedett egy év alatt, és elérte a 241 000 forintot. Az oktatásban 295 ezer forint volt az átlagbér, míg az egészségügyben 279 000 forintra nőttek a bérek.

 Ha jól fizető állásra vágyunk, kattintsunk ide a lehetőségekért.

A budapesti munkákat itt találjuk, a vidéki állások között itt nézhetünk szét.

Pályakezdőként ide várják a jelentkezésünket.

Ide pedig a tapasztalt szakemberek pályázhatnak.

Ha más szempontok szerint keresnénk, használjuk személyre szabott beállításainkat.

Válogassunk a fenti lehetőségek között, és jelentkezzünk minél több helyre és figyeljük a legfrissebb állásokra is. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Amennyiben CV nélkül pályáznák, próbáljuk ki a Mobilmunkát

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, szakma, karrier, fizetés