Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Vezetőként nemcsak a ránk bízott célok és feladatok teljesítéséért  – sőt, azok túlszárnyalásért – vagyunk felelősek, hanem a csapat minden egyes tagjából ki kellene hozni a lehető legtöbbet. Ám ahogy egy jó vezető valóban nem csupán egy végrehajtó gépezet, addig arra is érdemes odafigyelnünk, hogy hol van az a határ, ameddig türelmesnek kell lennünk a motiválandó beosztottainkkal.

Mai cikkünkben összegyűjtöttük, milyen beszédes tényezőket tapasztalhatunk meg, amelyek arra utalnak, hogy valójában nem elég jó a beosztottunk, és hiába is pazaroljuk rá az energiáinkat. Nézzük, melyek ezek!

 5 JEL, HOGY NEM ELÉG JÓ A BEOSZTOTTUNK

1.) Céltudatosság hiánya

A munkatárs képtelen világosan megfogalmazni a célkitűzéseit, a feladatait, és a prioritások felállításával és gyakorlati kezelésével is problémái adódnak. Éppen ezért túlhajszolja magát, gyakori a kapkodás, a krízishelyzetek és a tűzoltások.

2.) Fegyelem hiánya

A teljesítmények és az elvárások nem mindegyikünknél egyformák, eltérhetnek az ezekről alkotott véleményünk. Éppen ezért ha a beosztottunk nem látja be következetlenségének negatív hatásait, vagy éppen a mulasztásának a kárát, az azt mutatja, hogy nem a csapat tagja. Intő jel lehet továbbá az is, ha egy bocsánatkéréssel elintézi, ha nem teljesíti azt, ami a feladata. Vannak helyzetek, amikor természetesen ez tolerálható, ám ha visszatérő kilengésekről van szó, az mindenképpen figyelmeztetés számunkra: új munkatársat érdemes keresnünk az illető helyére.

  Fegyelem hiánya  

3.) Újítás hiánya

Minden munkahely életében fontos szerepet tölt be a fejlődés, a folyamatok kijavítása, finomhangolása, az új ötletek, és így tovább. Ám ha a beosztottunk meg sem próbál ezekbe bevonódni – még motiváció hatására sem -, akkor fel kell ismernünk a tényt: sosem lesz belőle innovatív csapattag. Amennyiben erre nincs is szükségünk – bár ez minden munkakörre nézve hozzáadott értéket jelent -, akkor fogadjuk el őt ilyennek. Ám ha szeretnénk az egész csapat munkáját és sikerességét növelni, akkor gondoljuk végig, hogy valóban mennyire van szükségünk az illető munkájára.

4.) Csapatszellem hiánya

Ha a munkatársak inkább egymással versengenek ahelyett, hogy közösen dolgoznának egy célért, az sosem vezet jóra. Így ahelyett, hogy beszállunk a csatáikba, inkább vizsgáljuk felül az egész folyamatot: hová vezet mindez, kiből mit hoz ki, és milyen lehetőséget látunk arra, hogy összekovácsolódjon a társaság a cég érdekeit szolgálva.  

5.) Kényelem, lassúság

A hátradőlés, a magabiztos lustaság, a feladatok és határidők utolsó pillanatra hagyása gyakran azt mutatja, hogy az adott munkatárs többre lenne képes, ám nem célja mindezt megmutatni, és nem tartja szem előtt a közös célokat sem. Kérdés, hogy mennyire lendíthetjük ki ebből a passzivitásból őt, és a változás vajon hosszú távon is kielégítő lesz-e. Vezetőként mindenképpen tegyünk ezzel egy próbát, ám ha reménytelennek látjuk a megfelelő ritmus felvételét, ne vesztegessük az időnket.

Ha már keressük a megfelelő jelölteket, akkor mindenképpen éljünk ezekkel az új lehetőségekkel:

- Ha gyakornokot, szenior kollégát vagy felső vezetőt keresünk, vegyük igénybe ezt a szolgáltatást.

- Kérésünkre a profession.hu szakértői csapata kiválogatja az optimális jelölteket, felgyorsítja a kiválasztási folyamatainkat és előre meghatározott kritériumok alapján kiválogatja a számunkra releváns jelölteket.

- Időt és energiát spórolunk ezzel, melyet többek között az állásinterjúztatási folyamat minőségére tudunk fordítani.

Ráadásul itt több százezer önéletrajz közül válogathatunk, mely naponta sok száz további önéletrajzzal bővül.

 

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, fizetés, karrier, munka, vezető