Nagy-Britannia bekeményít: hazaküldenék bevándorlók egy részét

2012. április 12. Forrás: HrPortal, Personnal Today

Hasznos: - + Nyomtat

Megszabadulna a keveset kereső bevándorlóktól Nagy-Britannia.

Önnek ajánlott állások

Egy új tervezet szerint, akinek a fizetése nem éri el az évi 35 ezer fontot, nem kapna letelepedési engedélyt. A vállalatok többsége munkaerőhiányra panaszkodik, miközben egyre többen maradnak munka nélkül.

A bevándorlók legkedveltebb országa Nagy-Britannia, ahol gyakran nemcsak ideiglenesen, hanem véglegesen képzelik el az életet. Számukra aggodalomra adhatnak okot a jogszabályi változások, amelyben kikötnék, hogy a jövőben évi 35 ezer fontot kell keresni ahhoz, hogy valaki letelepedhessen az Egyesült Királyságban – írja a brit Personnel Today cikke nyomán a HRPortal.

Damian Green, bevándorlási miniszter elmondta, hogy a tervek szerint a Tier-2 vízummal érkező munkavállalóknak a vízum lejárta után távozniuk kellene az országból, amennyiben a keresetük nem éri el a 35 ezer fontos küszöböt, így maximum 6 évet tölthetnek az országban. Az eddigi rendszer szerint a külföldi munkavállalók öt év eltelte után igényelhették a letelepedési engedélyt, újabb egy év elteltével pedig pályázhattak az állampolgárságra is. Ez a szabály nem vonatkozna a tudósokra és kutatókra, valamint az olyan munkát végző szakemberekre, akikből hiány van az országban.

A tárcavezető szerint a bevándorlási rendszer reformjának célja, hogy az Egyesült Királyságban a jövőben csak olyan szakemberek letelepedését biztosítsák, akik munkájukkal hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez. A tervek szerint a 2016 áprilisában hatálya lépő törvényt a brit kereskedelmi kamara (British Chambers of Commerce) fenntartásokkal fogadta.

Jelenleg évente mintegy 60 ezer letelepedési engedélyt adnak ki az Egyesült Királyságban, ami az új törvény elfogadásával évi 20 ezerre csökkenne.
 

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu