IKEA Lakberendezési Kft. - Hírek

IKEA-kultúra és -értékek

2018. január 12. Forrás: Ikea

Hiszünk az emberekben. Ha Te fejlődsz, az IKEA is fejlődik.

Az IKEA-kultúra alapjait a dél-svédországi Smålandból eredő értékek képezik.

IKEA-kultúra
Smålandban az emberek keményen dolgoznak, praktikusak, segítenek egymásnak és a természettel harmóniában élnek. Ezek a körülmények fogalmazódnak meg az IKEA-értékekben is, amelyekre az IKEA kultúra épül.

Stone wall

IKEA-értékek
Hiszünk abban, hogy mindenkiben van valami értékes, amellyel hozzájárulhat az IKEA sikeréhez. Az IKEA-ban megbecsüljük egymást, tiszteljük egymás sokszínűségét és értékeljük a kezdeményezőkészséget.

Közösség és lelkesedés
A közösség az IKEA kultúra szíve. Ha bízunk egymásban, erősek vagyunk, ugyanarra haladunk és jól érezzük magunkat.

Óvjuk az embereket és a bolygót
Pozitív változást akarunk teremteni. Lehetőségünk van, hogy jelentős és tartós változást teremtsünk - most és a következő generációk számára.

Költségtudatosság
A lehető legtöbb ember számára elérhetővé kell tenni a gyönyörű és funkcionális otthonokat. Folyamatos kihívásokat állítunk magunk és mások elé, hogy többet teremtsünk kevesebből, a minőség feláldozása nélkül.

Egyszerűség
Egyszerű, egyértelmű és két lábbal a földön álló hozzáállásunk a Småland örökség része. Önmagunk vagyunk és nem rugaszkodunk el a valóságtól. Közvetlenek vagyunk, pragmatikusak és a bürokráciát tekintjük a legnagyobb ellenségünknek.

Állandó törekvés a megújulásra
Folyamatosan újabb és jobb módszereket keresünk az előre haladásra. Bármit is tegyünk ma, holnap jobban csinálhatjuk. Az, hogy megoldásokat keresünk a szinte lehetetlen kihívásokra, a sikerünk része és inspirációt nyújt, hogy a következő kihívással foglalkozhassunk.

Merjünk mások lenni!
Az IKEA nem olyan, mint a többi vállalat és nem is akarunk olyanok lenni. Szeretjük megkérdőjelezni a meglévő megoldásokat, szeretünk szokatlan módon gondolkodni, kísérletezni és merünk hibázni - mindig jó okkal.

A felelősség vállalása és delegálása
Hiszünk az emberek jogainak támogatásában. A felelősség vállalása és delegálása segítségével egyénileg is fejlődhetünk. Bízunk egymásban, pozitívak vagyunk és mindenkit arra akarunk inspirálni, hogy hozzájáruljanak a fejlődéshez.

A példa hatalma
Tettként tekintünk a vezetésre, nem pozícióként. Először mindig az emberek értékeit nézzük, csak utána a kompetenciájukat és a tapasztalatukat. Azokat az embereket keressük, akik nem csak beszélnek, hanem cselekednek is, és jó példával járnak elöl. Legjobb formánkat akarjuk hozni és másokból is a legjobbat akarjuk kihozni.

Nézd meg, hogyan vélekednek munkatársaink az IKEA értékeiről és kultúrájáról!
 

- Profession.hu

További cikkek a cégről

Friss állásajánlatok