Miben jobbak a Legjobb Munkahelyek?

Olvasási idő: 2 Perc
Munkaerő megtartás
2021.02.22.

Töltse le a
HR Körkép 2022 kiadványunkat!

Érdekel
Miben jobbak a Legjobb Munkahelyek?

A Profession.hu 2020-ban ismét a Legjobb Munkahelyek közé került: a Kincentric Legjobb Munkahelyek Program Magyarországon 20 éve nyújt adat alapon tükröt azoknak a vállalatoknak, akik tudatosan építik munkavállalóik elkötelezettségét az üzleti sikeresség érdekében.


A Legjobb Munkahelyek szárnyalnak  

Magyarországon a szakadék egyre nagyobb az átlagos és a legjobb munkahelyek között, hiszen a Legjobb Munkahelyek továbbra is jelentősen magasabb, 82%-os elkötelezettséget mutatnak az átlagos munkahelyek 60%-os eredményével szemben.

„Ez azt jelenti, hogy a Legjobb Munkahelyeknél a felső vezetés emberséges és törődő a kollégákkal, a tehetségek kiemelt szerepet kapnak, és rendelkezésre állnak azok az eszközök és technológiák, amelyek biztos alapot teremtenek a kimagasló teljesítményhez. A cégeknél az erősen elkötelezett munkatársak jelentik a húzóerőt, hiszen teljes erőbedobással és lelkesen, csapatként dolgoznak a közös célért, amitől a vállalat üzleti teljesítménye is kimutathatóan nő. A Kincentric Legjobb Munkahelyeknél 86%-kal magasabb a forgalomnövekedés az átlagos vállalatokhoz képest” – mondja Köcse Bálint, a Kincentric magyarországi vezetője.

Fotó: Kovács Attila


Kincentric Legjobb Munkahely 50–250 fő közötti kategóriában: 

Cisco Systems Magyarország Kft.

HRP Europe Kft.

Liferay Hungary Kft.

NUMIL Hungary Tápszerkereskedelmi Kft.

WHC

A 250 és 1 000 fő közötti cégek legjobbja:

EcoFamily

Az 1 000 főnél többet foglalkoztató cég kategóriában:

Szerencsejáték Zrt.

Nemzetközi mérések magyarországi díjazottja:

profession.hu Kft.

Fotó: Kovács Attila

 

Az elkötelezettség mérése sokkal több, mint egyszerű elégedettségmérés: azt vizsgálja, hogy mennyire akarnak és képesek a vállalat munkatársai ténylegesen hozzájárulni az üzleti eredmények javításához.

 

Amikor a biztonság megteremtése fontosabb, mint a masszázsfotel

A Legjobb Munkahelyek díj visszajelző erejéről Simon-Göröcs Lili, a Profession.hu HR igazgatója beszélt:

Simon-Göröcs Lili

a Profession.hu HR igazgatója

Egy cég munkáltatói kötelezettségeinek maradéktalan teljesítése mögött nagyon sok munka van: ezek nagy része hibátlan teljesítés esetén láthatatlan marad. Nagyon sok idő és energia ezeken felül olyan lépéseket tenni, aminek eredményeként valóban mély és jó kapcsolatot, egyfajta köteléket tudunk kiépíteni a kollégáinkkal. Egy ilyen díj egy visszajelzés arra, hogy ez lehetséges és jól csináljuk amit csinálunk.


A járvány és a gazdasági válság hatása a munkavállalói elkötelezettségben is éreztette hatását: felértékelődött a munkahelyi biztonság érzése.

"Fontos, hogy egy magas elkötelezettség építését az alapoknál kezdjük: a biztonság megteremtésénél. Nem foglalkozhatunk egy új masszázsfotel beszerzésével, ha a munkatársak az állásuk elveszítésétől félnek.

Egy ilyen bizonytalan időszakban a biztonság és gondoskodás építi leginkább az elkötelezettséget." - mondja a HR-igazgató.

Ne felejtsd el megosztani a cikket!

X

Töltse le a
HR Körkép 2022 kiadványunkat!

Adja meg az adatait a letöltéshez

Érdekel

Profession
Backstage podcast

A munkaerőpiac színfalai mögött

Meghallgatom!
X