HUMVO Nonprofit Zrt. (HUMVO NONPROFIT ZRT)
 • HUMVO Nonprofit Zrt. általános bemutatkozás
  A HUMVO Magyarországi Gyógyszer-azonosítási Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaságot (székhely: 1066 Budapest, Mozsár utca 16.; cégjegyzékszám: 01-10-049411, rövidített cégnév: HUMVO Nonprofit Zrt., a továbbiakban: „HUMVO”) 2017. júliusában létesítették alapító tulajdonosai nonprofit jogi személyként az EU alábbiakban ismertetett szabályozásának való megfelelés céljából.
  HUMVO tulajdonosai az alábbi jogi személyek:
  1. Generikus Gyógyszergyártók és Forgalmazók Magyarországi Érdekvédelmi Egyesülete
  2. Gyógyszer-nagykereskedők Szövetsége
  3. Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete
  4. Magyar Gyógyszerészi Kamara
  5. Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége
  6. „VÉDETTSÉG” Oltóanyag és Immunbiológiai Termék Gyártók és Forgalmazók Egyesülete
  HUMVO alapításának hátterében az áll, hogy a gyógyszerhamisítás elleni küzdelem jegyében az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak az emberi felhasználásra szánt gyógyszerek közösségi kódexéről szóló 2001/83/EK irányelvének (a továbbiakban: „Közösségi Gyógyszerkódex”) 54a. cikke előírja az eredetiség-ellenőrzéshez és azonosításhoz szükséges biztonsági elemeknek egyes - főszabály szerint vényköteles - gyógyszerek csomagolásán történő kötelező elhelyezését. A biztonsági elemeket az egyedi azonosítók és az ún. manipulálás elleni eszközök alkotják. A Közösségi Gyógyszerkódex 54a. cikke (2) bekezdésének e) pontja a biztonsági elemekre vonatkozó információk tárolására szolgáló adattároló rendszer költségeinek viselésére a biztonsági elemekkel ellátott gyógyszerek gyártói engedélyeseit kötelezi.
  A szabályozás értelmében a biztonsági elemekkel érintett gyógyszerek „végponttól végpontig” jellegű ellenőrzése érdekében EU és tagállami szinten nonprofit jogi személyek által üzemeltetett, egymással összekapcsolt adattároló rendszereket kellett létrehozni.
  A biztonsági elemekre és az adattároló rendszerekre irányadó részletes szabályokat és intézkedéseket „Az Európai Bizottságnak a 2001/83/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvnek az emberi felhasználásra szánt gyógyszerek külső csomagolásán elhelyezendő biztonsági elemekre vonatkozó részletes szabályok meghatározása tekintetében történő kiegészítéséről szóló 2016/161. sz. felhatalmazáson alapuló rendelete” (a továbbiakban: „Felhatalmazáson Alapuló Rendelet”) írja elő. A Felhatalmazáson Alapuló Rendelet a 31. cikkében előírja, hogy az adattároló rendszer létrehozása és kezelése a biztonsági elemekkel ellátott gyógyszerek gyártói- és forgalombahozatali engedélyeinek jogosultjai által létesített nonprofit jogi személy feladata.
  Az EU-szintű adattároló rendszert a European Medicines Verification Organisation („EMVO”) hozta létre és fejleszti folyamatosan.
  A fent leírt páneurópai rendszerben HUMVO, mint ún. nemzeti gyógyszer verifikációs szervezet fő feladata a magyarországi adattároló rendszer (a továbbiakban: Adattároló Rendszer) létrehozása és üzemeltetése. Az Adattároló Rendszer fő felhasználói a lakossági gyógyszerellátásra engedéllyel rendelkező vagy arra jogosult személyek (gyógyszerészek), valamint a nagykereskedők. Az Adattároló Rendszer fő funkciója az, hogy verifikációs platformként szolgáljon az arra feljogosított személyeknek annak érdekében, hogy a Felhatalmazáson Alapuló Rendeletben leírtak szerint ellenőrizni tudják a gyógyszer biztonsági elemeit, melynek során praktikusan a csomagoláson található egyedi azonosítót összehasonlítják az adattároló rendszerben tárolt azonosítókkal és deaktiválják a gyógyszer egyedi azonosítóját, valamint ellenőrzik a manipulálás elleni eszköz sértetlenségét.
  Az alapítók a Közösségi Gyógyszerkódexben, és a Felhatalmazáson Alapuló Rendeletben megfogalmazott feladatok ellátása érdekében HUMVO közös megalapításával vállalták, hogy HUMVO legfőbb szervét, ügyvezetését és munkaszervezetét a szükséges és elégséges mértékben folyamatosan fenntartják, HUMVO működéséhez szükséges pénzügyi forrásokat közösen rendelkezésre bocsátják, az Adattároló Rendszer folyamatos fejlesztéséről gondoskodnak, továbbá az Adattároló Rendszer üzemeltetése során biztosítják a legkisebb költség elvének érvényesülését és HUMVO költséghatékony működését.
  HUMVO-nak meghatározó szerepe volt abban, hogy a teljes magyarországi gyógyszer-ellátási lánc felkészült – a szervezeti háttér felállításával és a megfelelő infrastruktúra kiépítésével – arra, hogy 2019. február 9. napjától a nemzeti Adattároló Rendszeren keresztül az európai adattároló rendszerhez kapcsolódjon. 2019. február 9. napjától az Európai Unió területén főszabály szerint csak olyan biztonsági elemekkel érintett gyógyszerek szabadíthatók fel forgalmazás céljából a gyárakban, amelyre vonatkozó adatok az adattároló rendszerekben rögzítve lettek, a patikákban / egyészségügyi intézményekben pedig a biztonsági elemekkel ellátott gyógyszert az arra kötelezett személyeknek ellenőrizniük, valamint az egyedi azonosítót deaktiválniuk kell a lakosságnak történő kiszolgáltatás során.
  HUMVO közel 300 MAH-ha áll szerződésben, végfelhasználó partnereinek száma meghaladja a 2,500-at, melyből több mint 2,200 közforgalmú gyógyszertár, e mellett több, mint 180 intézeti gyógyszertár, és intézeti gyógyszertár lakossági ellátó egysége, valamint gyógyszernagykereskedők és egyéb végfelhasználók képezik a partneri kört. A jogviszony alapja a specifikusan a fent említett két érintetti körre (MAH és végfelhasználó) kialakított Általános Szerződési Feltételek dokumentum, valamint az egyedi szerződési feltételek aláírása.
 • Irodai asszisztens

  Főbb feladatok, munkák:

   Főbb feladatok
   • Telefonok, mail-ek fogadása
   • Társaság partnerei részére általános tájékoztatás nyújtása
   • Közreműködés az ügyfélkezelő (CRM) rendszer napi szintű frissítésében
   • Küldemények postázása és beérkező posta kezelése
   • Irodaszer nyilvántartása, rendelések kezelése, egyéb irodát érintő beszerzések kezelése
   • Kintlévőségkezelés támogatása
   • Szerződések kezelése, lefűzése, digitalizálása, elektronikus nyilvántartás kezelése
   • Igazgatósági ülések szervezése, időpontegyeztetés
   • A Társaság munkaszervezetének adminisztratív jellegű támogatása a napi működés során

  Az álláshoz tartozó elvárások:

   Gyakorlat / Elvárások
   • Legalább középfokú végzettség
   • 2-4 éves releváns, asszisztensi pozícióban szerzett tapasztalat (gyógyszeripari cégnél szerzett gyakorlat előny)
   • Aktív angol nyelvtudás szóban és írásban
   • Számítógépes ismeretek (elsősorban MS office alkalmazások)
   Keresett kompetenciák
   • Önálló, proaktív munkavégzés
   • Gyakorlatiasság, koordinációs és szervezőkészség
   • Eredményorientált, ügyfélközpontú gondolkodás
   • Precizitás, jó monotonitástűrés
   • „Can do” attitűd, ahol a probléma helyett a megoldás van fókuszban
   • Megbízhatóság
   • Határozottság és asszertivitás
   • Képesség az önálló munkavégzésre szoros határidők mellett is

  Amit kínálunk:

   Ha szeretne Ön is részese lenni egy, az iparban újszerű, unikális EU-szabályozás magyarországi implementációjának, csatlakozzon hozzánk!

  Állás, munka területe(i):

  • Adminisztráció, Asszisztens, Irodai munka
  • Szakmai asszisztens
  • Teljes munkaidő

  Szükséges tapasztalat:

  • 3-5 év szakmai tapasztalat

  Szükséges nyelvtudás:

  • Angol - Felsőfok/tárgyalóképes szint

  Munkavégzés helye:

  1066 Budapest, Mozsár utca 16.

  Jelentkezés az állásra:

  Amennyiben érdekes az Ön számára ez a lehetőség kérjük, hogy a "Jelentkezem" gombra kattintva töltse fel angol és magyar nyelvű szakmai önéletrajzát!