Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A válaszadók 51 százaléka úgy nyilatkozott, hogy szokott káromkodni munkahelyén. Többségük (95 százalék) közvetlen munkatársai előtt teszi ezt, 51 százalékuk pedig a főnök előtt is megkockáztatja a trágár kifejezéseket. A megkérdezettek az idősebb vezetők (13 százalék), valamint az ügyfelek (7 százalék) előtt hajlamosak a legkevésbé nyomdafestéket nem tűrő szavak használatára.

A CareerBuilder által közölt tanulmány alapján a munkaadók 64 százaléka kevesebbre becsüli azokat a dolgozókat, akik rendszeresen csúnya szavakat használnak a munkahelyen. A főnökök 57 százaléka azt is elismerte, hogy ha előléptetésről vagy bónuszokról van szó, a káromkodó kollégáknak kevesebb esélyük van ezek elnyerésére.

A munkaadók 81 százaléka szerint a trágár szavak használatával a dolgozó professzionalizmusa kérdőjeleződik meg, 71 százalékuk szerint pedig a káromkodás annak a jele, hogy az illető nem képes kontrollálni magát.

A munkáltatók 68 százaléka az éretlenségnek, 54 százaléka pedig az intelligencia hiányának tudja be a trágár szavak használatát. Négy főnökből egy ugyanakkor elismerte, hogy alkalmanként ő maga is szokott káromkodni beosztottjaival.

A nemek arányát tekintve a férfiak többet káromkodnak az iroda falain belül (54 százalék), mint a nők (47 százalék). Korcsoport szerint a 18-24 éves fiatalok kevesebbszer ragadtatják magukat átkozódásra az irodában, a legaktívabbak ezen a téren a 35-44 éves dolgozók.

A felmérést 2012. május 14. és 2012. június 4. között végezte el a Harris Interactive az Egyesült Államokban országos szinten. A kutatás során több mint 2000 HR-menedzsert és 3800 dolgozót kérdeztek meg a legkülönbözőbb iparágakban, kis-, közepes és nagyvállalatoknál.