Mintegy egymilliárd forintos beruházással készült el Zalaegerszegen az osztrák ADA bútoripari cégcsoport matracgyártó üzeme, ami nagyon jó példája a kiváló osztrák-magyar gazdasági együttműködésnek - mondta a gyáravatón Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára.

Az osztrák beruházás nemcsak a munkavállalóknak és a Zalaegerszegen vagy környékén élőknek fontos, hanem az egész nemzetgazdaságnak - tette hozzá. A 118 dolgozót foglalkoztató gyár a termékeinek túlnyomó többségét exportra készíti.

Glattfelder Béla kitért arra is, hogy Zalaegerszeg és a város vezetése az országban "mintaadó módon" támogatja az új munkahelyek létrejöttét. A zalai megyeszékhelynek ehhez kiemelkedő adottságai is vannak, sokan beszélnek például németül, de komoly hagyományai vannak a bútorgyártásnak is.

118 embernek adnak munkátAz ADA ilyen állásokat kínál a Profession.hu-n!

Erika Teomann Brenner, Ausztria magyarországi kereskedelmi attaséja a gyár átadásán azt mondta: ismét elindultak az osztrák vállalkozások befektetései Magyarországon, ahol többnyire kis- és közepes vállalkozások, köztük legnagyobb részt családi vállalkozások beruházásai a jellemzőek. Az ADA, mint családi cég is az egyik legjelentősebb munkaadó Magyarországon, s a hozzá hasonló vállalkozások hosszú távon, felelősséggel gondolkodnak magyarországi jelenlétüket illetően, "nem az utóbbi években sokat emlegetett multik" kategóriájába tartoznak.

118 embernek adnak munkát
(Fotó: Botár Gergely / kormany.hu)

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere egyebek mellett arról beszélt, hogy a matracgyár átadása a város egyik legfontosabb idei avatója, hiszen a mintegy egymilliárd forintos beruházás révén, zöldmezős beruházásban felépült 8 ezer négyzetméteres üzemben több mint 100 embernek adnak munkát. Hozzátette, hogy Zalaegerszeg csak akkor lehet sikeres, ha bővítik, erősítik a helyi gazdaságot, s ehhez termelő beruházásokra van szükség, amelyek megtelepedéséhez, bővüléséhez az önkormányzat is minden segítséget és támogatást biztosít.

118 embernek adnak munkátZala megyében ilyen állásokat találhatunk!

Vigh László országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy pontosan egy ével ezelőtt még 2 ezer munkanélkülit tartottak nyilván a zalai megyeszékhelyen, míg mára ez a szám 1300-ra csökkent, ami az ADA-hoz hasonló vállalkozásoknak köszönhető. Jelenleg a mintegy 60 ezres Zalaegerszegen alig 4 százalék a munkanélküliség, de a kormányzat elképzeléséhez hasonlóan itt is cél a teljes foglalkoztatottság elérése.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Köck Michael, az ADA ügyvezetője a családi vállalkozásban működő cégcsoport történetét felidézve elmondta: a 19. és 20. század fordulóján alapított céget az 1930-as években vette át a kezdőbetűivel névadó, eredetileg kötélgyártással foglalkozó Derler család. Magyarországon 1992-ben jelentek meg, Körmenden épült fel az első bútorgyáruk, majd 2002-ben a Zala megyei Nován vettek meg és bővítettek ki egy varrodát, 2004-ben pedig a romániai Nagyszalontán nyitottak új üzemet.

Az ADA cégcsoport Európa egyik jelentős bútoripari beszállítójaként 2600 embert foglalkoztat, Magyarországon jelenleg 1250 dolgozót alkalmaz - tette még hozzá az ügyvezető.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkahelyteremtés, állás, gyártó cég, Zalaegerszeg