A Videoton vállalatcsoport a 2015-ös év első felében 15 százalékkal növelte árbevételét, amely így meghaladta a 82 milliárd forintot a nem konszolidált adatok szerint - közölte a cég. Emlékeztettek arra, hogy a Videoton vállalatcsoport a 2014. évi konszolidált pénzügyi adatok szerint a TOP 100-as listán a 61. helyen helyezkedik el, ezzel hat helyet javított pozícióján az azt megelőző évhez képest. Az ipari átlagot jóval meghaladó növekedésével a Videoton vállalatcsoport növelte piaci részesedését és vélhetően javította igen előkelő pozícióját az Európai Unión belüli szerződéses gyártó cégek között, ahol eddig is az első öt között szerepelt.

A vállalatcsoport tavalyi konszolidált árbevétele 133 milliárd forintot tett ki, a 2013-as adat 113,5 milliárd forint volt. A nyilvános cégadatok szerint adózott nyeresége mintegy 9,2 milliárd forintról 10,8 milliárdra emelkedett.

Hazai termelő cégeik létszáma a 12 hónappal ezelőttihez képest mintegy 400, az év elejéhez képest pedig mintegy 100 fővel növekedett, amely így az 5700 főt is meghaladja.

Egy év alatt 400 új dolgozóA Videoton ilyen munkalehetőséget kínál a Profession.hu-n!

Egy év alatt 400 új dolgozó

A teljes - szolgáltató és külföldi cégeket is magába foglaló - foglalkoztatotti létszám is hasonló mértékben nőtt ebben az időszakban és így meghaladja a 9500 főt. A növekedés nagyobbik része az elmúlt évekkel összhangban az autóipar, illetve az elektronikai szerelés területén valósult meg - tették hozzá.

Megjegyezték, hogy a létszámnövekedés rendkívüli erőfeszítéseket követelt meg a vállalatcsoporttól, a növekedés legfőbb korlátja pedig a munkaerő hiánya, már nem csak a szakképzett, de a betanított területen is. Nagy kihívás a hazai munkaadóknak a versenyképes nemzetközi szaktudással bíró munkavállalók megtartása, ami elkerülhetetlen az egyre komplexebbekké váló technológiák és az új üzletek tekintetében.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A vállalatcsoportban a bérek és keresetek idei növekedése már jóval meghaladja az országos átlagot, de további intézkedések szükségesek. A munkaerő-piaci versenyképességének növelése érdekében a Videoton vállalatcsoport idén a hozzáadott érték mintegy 8 százalékos növekedéséből származó fedezetnövekményt a bérköltségek növelésére fogja fordítani. Ezzel együtt a következő időszakban a munkaerő, mint szűk keresztmetszet figyelembevételével a hatékonyságjavítás, a csapatmunka erősítése és az automatizálás az első számú prioritás, ami megelőzi a növekedést is.

A Videoton a legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ipari vállalatcsoport, amely gyártási és gyártáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínál ipari vállalatok számára. A székesfehérvári székhelyű cég Magyarországon 9, Bulgáriában (Sztara Zagora) 1 telephellyel rendelkezik.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkahelyteremtés, állás, gyártó cég