Idén harmadik alkalommal indította útjára a Hankook Tire Magyarország Kft. a most már hagyományosnak tekinthető, alkalmazottait aktívan bevonó támogatási programját. Az akció keretein belül a vállalat a dolgozók által javasolt közhasznú szervezeteknek és közintézményeknek nyújt segítséget a rácalmási gyár tágabb környezetében. A program a munkavállalók személyes önkéntes munkáján és a Hankook anyagi hozzájárulásán alapul. 2015-ben 24 önkéntes projekt valósulhat meg, mintegy 10 millió forint összértékben.

A 2013-ban útjára indított kezdeményezés célja, hogy a dolgozók személyes, önkéntes munkájukon keresztül is hozzájáruljanak a helyi közösségek mindennapjainak könnyítéséhez, amihez az anyagi támogatást a cég biztosítja. Az "Értékteremtő Dolgozói Önkéntes Program" keretein belül eddig összesen 31 projektötlet valósulhatott meg, közel 8 millió forint értékben.

Ahol önkénteskednek a dolgozók

Az idei akció keretében Dunaújvároson kívül Adonyban, Alapon, Baracson, Besnyőn, Igaron, Perkátán, Pincehelyen, Sárosdon és Szabadszálláson fognak dolgozni Hankook-önkéntesek május és szeptember között. Budapest kivételével az összes olyan településen elvégzendő munkával lehetett pályázni, ahonnan a Hankook ingyenes buszjáratokat üzemeltet dolgozói számára. Ez Fejér, Bács-Kiskun, Tolna és Pest megye immár több mint 50 települését foglalja magába. A jelentkezőknek olyan terveket kellett benyújtaniuk, amelyeket öntevékeny módon tudnak megszervezni és elvégezni.

Ahol önkénteskednek a dolgozókA Hankook ilyen állásokat kínál a Profession.hu-n!

Miért népszerű a program?

Míg 2013-ban 70 munkavállaló vett részt az önkéntes munkákban, addig 2015-re ez a szám megduplázódott. A kezdeményezés dolgozói népszerűségének több oka is van. Fontos szempont, hogy maguk a munkavállalók szabhatják meg a segítség irányát, és a közös cél érdekében végzett együttes erőfeszítés még jobban összekovácsolja a dolgozói közösségeket, segíti az egyes területek közötti kommunikációt, javítja az összetartozás érzését.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

"A társadalmi felelősségvállalás egyre nagyobb hangsúlyt kap a vállalatok tevékenységében. Felelősen gondolkodó vállalatként mi is kiemelt figyelmet és jelentős erőforrásokat szentelünk annak, hogy minden lehetséges módon támogassuk a közösséget, amelyben működünk. Dél-Koreában komoly hagyománya van az önkéntes munkának, így számomra ez a program különösen kedves, a cég vezetőjeként pedig büszke vagyok arra, hogy dolgozóink is hozzájárulnak önkéntes munkájukkal a közösség támogatásához. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján örömmel mondhatom el, hogy egyre több kolléga csatlakozik a programhoz, így igazi kihívást jelent számunkra, hogy a számos beérkező ötlethez megfelelő támogatást tudjunk nyújtani" - mondta el a "Dolgozói Önkéntes Programmal" kapcsolatban Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Az idén megvalósítandó projekttervek is számos területre kiterjednek a bölcsőde, óvoda és iskola külső és belső felújításától kezdve erdei sportpálya és önkéntes tűzoltó szertár felújításáig, illetve a program keretében vadonatúj játszótér is létesül a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában. Emellett a dolgozók kifestenek, felújítanak több iskolát és óvodát, rágcsálóirtást végeznek, virágoskertet szépítenek - derül ki a lapunknak eljuttatott közleményből.

"Az emberek szeretnek jót tenni, felelősen viselkedni, törődni a szűkebb-tágabb környezetük problémáival, de legtöbbször nincs elég energiájuk vagy lehetőségük ahhoz, hogy ennek a kereteit megtalálják, kialakítsák. Ebben segíthetünk mi a feltételek megteremtésével. Ezért is fontos számomra, hogy ez a program a dolgozók felől érkező kezdeményezésekre épült, már a kezdetektől aktívan bevontuk őket a célkitűzések és keretek kialakításába. Úgy gondolom, hogy ezzel nemcsak a helyi közösségeket segítjük, de áttételesen a dolgozóink önmegvalósítási törekvéseit is támogatjuk. A felvállalt értékközösség és a közös eredmények felett érzett büszkeség pedig erősíti a dolgozók cég iránti lojalitását" - egészítette ki a cég első embere.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkaadó, önkéntes, CSR