Ahol félmillióval többen dolgoznak

Több mint négy évtizede nem mért szintre emelkedett a foglalkoztatottsági ráta Nagy-Britanniában, a munkanélküliség pedig hét éve nem volt olyan alacsony, mint most. A Bank of England - a brit jegybank - ugyanakkor rontotta a brit gazdaságra szóló növekedési előrejelzését, elsősorban arra hivatkozva, hogy az új munkahelyek közül sok olyan van, amely kevéssé termelékeny.

A brit statisztikai hivatal (ONS) szerdai adatismertetése szerint a márciussal zárult három hónapban átlagosan 5,5 százalékos volt a bejegyzett állástalanok aránya; ez 2008 nyara óta a legalacsonyabb ráta. Az egy évvel korábbi azonos időszakban még 6,8 százalék volt a munkanélküliség Nagy-Britanniában.

Ahol félmillióval többen dolgoznak

Az ONS adatai szerint a rendszeres fizetett munkát végzők száma jelenleg 31,1 millió; ez a 16 és 64 év közötti lakosságon belül 73,5 százalékos foglalkoztatottságnak felel meg. Nagy-Britanniában soha nem mértek ilyen foglalkoztatottsági rátát azóta, hogy a statisztikai hivatal 1971-ben elkezdte ennek a mutatónak a rendszeres közlését.

Ahol félmillióval többen dolgoznakA Profession.hu-n ilyen angliai munkákat találhatunk!

A foglalkoztatottak száma egy év alatt 564 ezerrel nőtt. A vizsgált három hónapban 1,83 millió munkanélkülit tartottak nyilván, 386 ezerrel kevesebbet, mint egy évvel korábban.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: külföldi munka, foglalkoztatás, munkanélküliség, Nagy-Britannia