A héten lezárult a Profession.hu értékesítése, az állásportál hivatalosan is a svájci székhelyű Ringier Axel Springer Media AG nemzetközi online portfoliójának része lett - ahol olyan nemzetközi piacvezető online álláskeresési oldalak vannak, mint a német Stepstone, a brit Totaljobs, a svácji Jobs.ch vagy a román eJobs. A Ringier Axel Springer Media AG és a Centrál Médiacsoport 2014 szeptemberében állapodott meg az állásportál adásvételéről.

Nemzetközi állásportálok között a Profession.huA mostantól különálló cégként működő Profession.hu Kft. operatív vezetését továbbra is Martis István ügyvezető igazgató látja el.

"Most először van olyan tulajdonosnál a Profession.hu, ahol kiemelt hangsúlyt kap a jelenlét az álláspiacon. A nemzetközi háttérnek köszönhetően együtt dolgozhatunk és gondolkodhatunk majd Európa vezető állásportáljaival a legújabb fejlesztéseken" - mondta az ügyvezető igazgató, aki szerint a váltás számos új lehetőséget nyitott meg.

"A Ringier Axel Springer Media AG célja, hogy innovatív, az erősen változó felhasználói szokásokra hatékonyan reagáló termékekkel legyen jelen a nemzetközi online piacon" - mondta Dr. Király Mária, a Ringier Axel Springer Magyarország Kft. operatív ügyvezető igazgatója.

"A magyar online álláspiac kétharmadát lefedő Profession.hu oldal tökéletesen illeszkedik ebbe a törekvésbe" - tette hozzá.

A 2002-ben alakult Profession.hu-t a Sanoma Media Budapest Zrt. 2005-ben vásárolta meg. A Centrál Médiacsoport az állásportált 2014 elején a Sanoma portfolió részeként akvirálta. A Ringier Axel Springer Media AG és a Centrál Médiacsoport 2014 szeptemberében állapodott meg az állásportál adásvételéről.

A Ringier Axel Springer Magyarország Kft. hazánk egyik legnagyobb és legkorszerűbb médiavállalata. A vállalat 2014-ben került megalapításra, amikor a Ringier AG és az Axel Springer SE portfóliói egyes részeit a Ringier Axel Springer Media AG nevű vegyesvállalatba integrálta, amely a két tulajdonos tevékenységeit fogja össze Közép- és Kelet Európában.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: álláskeresés, állásportál, Profession