Az elmúlt években a Hankook Tire számos középiskolai és főiskolai/egyetemi képzést nyújtó oktatási intézménnyel ápolt gyümölcsöző kapcsolatot. A vállalat mindig is hangsúlyozottan fontosnak tartotta a jövő nemzedék képzését, a Dunaújvárosi Főiskola pedig a vállalat kiemelt oktatási partnere 2009 óta. A cég folyamatosan törekszik arra, hogy hozzájáruljon a versenyképes magyar munkaerő képzéséhez, valamint hogy kiemelkedő tehetségeket foglalkoztasson.

Az együttműködés 2014 őszi félévétől kezdődően egy duális oktatási struktúra keretében újabb szintre emelkedik. A képzés elméleti része a főiskolán zajlik a gyár mérnökeinek tolmácsolásában, a szakmai gyakorlatot pedig a Hankook berkein belül kapják meg a mérnökhallgatók.

Az őszi szemeszterben elindult a közös kooperatív-duális főiskolai képzés. Célja, hogy válaszolva az iparágban tapasztalható szakemberek iránti keresletre, a gumiabroncs-gyártáshoz kapcsolódó, versenyképes elméleti és gyakorlati tudással ruházza fel az főiskola felsőbbéves mérnökhallgatóit. A képzésben résztvevők biztos elhelyezkedési lehetőségre számíthatnak a folyamatosan bővülő rácalmási gyárban. A programnak köszönhetően a helyben képzett mérnökök könnyebben találnak munkát a régióban.

A Hankook ilyen állásokat kínál a Profession.hu-n.

Ez a versenyképes magyar munkás receptje

A duális program a főiskolán tanuló gépész-, anyagmérnök és műszaki menedzser hallgatókat célozza meg. Az első négy szemeszter alatt a főiskola megteremti a későbbi szakosodáshoz szükséges elméleti hátteret, az ötödik és a hatodik félévben Hankook-specifikus tantárgyakkal bővül az órarend.

Ezeket a kurzusokat a vállalat magasan képzett mérnökei dolgozták ki és tartják meg a hallgatóknak. Azok a hallgatók, akik sikeresen veszik az akadályokat, a hetedik szemeszterben egy hozzájuk rendelt mentor felügyelete és támogatása mellett részt vehetnek a Hankook 3 hónapos szakmai gyakorlatán a gyárban.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A fenti képzésen felül több éve fut a Dunaújvárosi Főiskola és a Hankook közötti együttműködés keretében egy gumiipari szakmérnök posztgraduális képzés is. Eddig 35 mérnök szerezte meg ezt a speciális képesítést.

A vállalatnak több ösztöndíj programja is van egyetemisták, illetve középiskolások részére. Előbbi a Budapesti Műszaki Egyetem, az Óbudai és a Miskolci Egyetem mérnöki karának hallgatóit célozza meg, utóbbi a dunaújvárosi Dunaferr Szakközép- és Szakiskola végzőseit. A végzős karosszérialakatos, villanyszerelő, mechatronikai, automatikai és elektronikai technikus tanulók pályázhatnak 6 hónapos ösztöndíjra, illetve egy hónapos szakmai gyakorlatra a gyárnál. A gyakorlat végeztével a legjobbakat a Hankook felveszi.

A fiatalok oktatásán felül a cég támogatja a felnőttképzést is, legyen szó saját alkalmazottai folyamatos fejlesztéséről, vagy a munkanélküliek munkához jutását segítő képzésekről.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munka, szakképzés, felsőoktatás, gumigyártás, gyártó cég, Dunaújváros