Felmondanánk 4000 dollárért?

Pénztárosok nélküli kasszák, vezető nélküli autók, okos házak. Csak néhány példa arra, hogy az automatizálás hogyan jelenik meg az életünk különböző területein. Tévedünk, ha azt gondoljuk, hogy ez csak a technológiai iparágakat érinti, mert már most kirajzolódik, hogy átfogó vállalati szintű változásról van szó. Nem csupán a szolgáltatások és a termékek szintjén, hanem a szervezetek és a munkatársak területén is.

Felmondanánk 4000 dollárért? Míg néhány évtizeddel ezelőtt fel sem merült, hogy egy nagyvállalat versenytársa lehet egy kisvállalkozás, addig ma azt látni, hogy a gyorsan változó piaci helyzetre azonnal reagálni tudó, folyamatosan megújulni képes vállalkozásoké a jövő. Tehát a nagy szervezeteknek át kell alakulniuk és újra kell gondolniuk az egyes pozíciókhoz tartozó kompetenciákat is.

Sok HR vezető most a megvalósításon gondolkozik, vagy már el is kezdte azt. Van olyan multinacionális cég, amely szembemenve a megszabott nemzetközi struktúrával újat hozott létre itthon azért, hogy innovatív csapatokat alakíthasson ki, mert számukra a legfontosabb szempont, hogy egy jó gondolat se sikkadjon el.

"A változás az új munkatársak kiválasztásában is tükröződik lassan. Tudok olyan cégről, ahol felveszik az embereket, majd 3 hónap után kapnak 4000 dollárt, ha felmondanak. Tulajdonképpen ez a felvételi folyamat utolsó fázisa, mert ezzel a szűrővel térképezik fel, hogy ki az, aki közép vagy hosszútávon maradni akar" - magyarázza Tóth Gergely, digitális stratéga, aki azt vizsgálja, hogyan alakul át a magán és a munkahelyi életünk, ha egyre több területen pótolják az embert gépek és robotok.

A Profession.hu idei HR konferenciája a közepes méretű vállalkozások számára is alkalmazható innovatív, gyakorlati megoldásokat mutatja be: a legújabb szervezeti formákat és HR eszközöket.

Szó lesz arról, hogy az informális szervezetek milyen erővel tudják mozgatni a szervezet egészét, hogy a közösségi médiának milyen szerepe van a munkaerő toborzásban és arról is, hogy a flow koncepcióra épülő játékok hogyan hasznosíthatók egy szervezetben.

A Profession.hu konferenciájának részletes programja itt olvasható!

Emellett, a résztvevők megismerhetik és ki is próbálhatják a piacon elérhető legfrissebb kiválasztási teszteket és egy friss, HR-esek körében végzett kutatás eredményei is itt hangzanak el először.

Arra is választ kapnak a részvevők, hogyan fordulhat elő, hogy amikor új vezérigazgatót keres egy milliárdos árbevételű amerikai cég, akkor egy nem kiugróan tehetséges, vagy jó tanulmányi eredményű 19 éves spanyol bevándorlóra esik a választás, aki egyébként, azóta is a cég első embere.

Itt regisztálhatnak a konferenciára!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Címkék: HR, konferencia, Profession.hu