A lakáscélú munkáltatói támogatás adómentességére vonatkozó feltételeket is pontosítja a pénzügyi tárgyú törvények módosítása, amelyet pénteken fogadott el az Országgyűlés. A jogszabályt 131 igen szavazattal, 34 elutasító voks mellett és 23 tartózkodó szavazattal fogadták el a képviselők.

Lakáscélú hitelt nemcsak hitelintézetek, hanem pénzügyi vállalkozások is folyósítottak, illetve folyósítanak. Ezért az egyenlő helyzetben lévő hiteladósokat egyenlő elbánásban kell részesíteni, ezért indokolt, hogy a nem hitelintézet által folyósított hitelek visszafizetéséhez, törlesztéséhez adott munkáltatói támogatás is adómentes legyen.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A lakáscélú munkáltatói támogatás - meghatározott feltételekkel - adómentes abban az esetben is, ha a támogatást olyan hitel törlesztéséhez, visszafizetéséhez adja a munkáltató, amelynek a felhasználásával megszerzett lakás a támogatás folyósításakor már nincs a munkavállaló tulajdonában, de a szerzéssel kapcsolatos hitel törlesztése még terheli a magánszemélyt.

Lehetőség nyílik arra is, hogy az egyéni vállalkozó is elszámolhassa költségként a munkavállalójának lakáscélra adott, vissza nem térítendő támogatás összegét.

A kedvező szabályokat 2014. január 1-jétől visszamenőlegesen lehet alkalmazni, ha azok a magánszemélynek kedvezőbbek.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkaadó, lakáshitel, támogatás, cafetéria