Átlagosan havi 263 fonttal lesz könnyebb a pénztárcája a brit dolgozóknak a tömegközlekedés, a munkatársakkal való közös ebédek, a ruházkodás és a vállalati szülinapi bulik költségeinek levonása után. Az összeg éves szinten akár a 3150 fontot is elérheti - állítja a kutatás, amelyet a Daily Mail című lap ismertetett.

A csillagászati összeghez hozzájárul, hogy egy átlagos brit munkavállaló havi 160 fontak (56000 forintnak) megfelelő összeget költ a munkahely és az otthona közötti közlekedésre.

A kutatásból az is kiderült, hogy a britek mintegy 25 százaléka mondott már fel azért a munkahelyén, mert nem tudta finanszírozni a munkahelyre való bejárás, illetve a munkavégzéshez kötött egyéb, "láthatatlan" költségeket. A kutatás készítői szerint, ha arra gondolunk, hogy a munkavégzés elsődleges célja a pénzkeresés, akkor különösen frusztráló azzal szembesülni, hogy a fizetés jelentős részét vissza kell forgatnunk az állás megtartásának érdekében.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A kutatók hozzáteszik: amikor valaki egy új munkahellyel kapcsolatban a költségekkel kalkulál, akkor a fizetésből általában levonja a közlekedésre fordítandó összeget, de nem számol az egyéb kiadásokkal, mint például a munkahelyi ruházat, a tea és kávé, valamint egyéb, alkalmi kiadások. Hónapok alatt ezek a kisebb összegek egészen magasra rúghatnak.

A 2000 munkavállaló megkérdezésével elkészített felmérés szerint a fizetésünkből a munkára fordított összeg legnagyobb részét a közlekedés teszi ki (havi 161 font), ezt követi az ebéd, illetve uzsonna (58 font), valamint a kávézás, teázás (havi 14 font).

A kollégák születésnapjára, névnapjára vásárolt üdvözlőkártyák és ajándékok havi 6 font kiadást jelentenek. Munkahelyi öltözetre havi 15,45 fontot költenek a britek. A vállalati jótékonysági eseményekre költött összeg 2,10 font, a további, be nem kalkulált kiadások pedig 6,86 fontot tesznek ki.

Fordította: Fogas Krisztina

Címkék: munkahely, fizetés, bér