Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ha két látszólag azonos tapasztalatokkal, végzettséggel, képességekkel rendelkező jelölt önéletrajzát tanulmányozva a felvételiztetőnek döntenie kell, gyakran az alábbi egyszerű kérdést teszi fel: "Sportolt Ön valaha versenyszerűen?".

A Forbes magazin szerint kutatások igazolják, hogy azok, akik életüknek egy szakaszában versenyszerűen atletizáltak, főiskolai, nemzetközi vagy profiknak rendezett megmérettetéseken indultak, magasabb érzelmi intelligenciával rendelkeznek, mint a sportokban nem jeleskedő társaik.

Az a munkavállaló, aki korábban atletizált, az ott elsajátított képességeket a munkahelyi környezetben is sikerrel hasznosítja. A csapatjáték, az eredmény-orientált feladatvégzés, a kitartás, önkontroll és a kommunikáció terén egyaránt jelentősen jobb eredményeket nyújtanak a többieknél.

A 2002-ben Daniel Gould és Kristen Dieffenbach által a Journal of Applied Sport Psychology című lapban publikált tanulmány szerint a volt olimpikonok magasabb szinten állnak az olyan, sikerhez köthető tulajdonságok terén, mint a stresszkezelés, a személyközi interakció és az önbecsülés.

A Forbes magazin szerint különösen a birkózók rendelkeznek olyan lelki erővel és koncentrációs képességgel, amelyet az irodai környezetben is nagy eredménnyel lehet kamatoztatni. A birkózók képesek más sportolóknál jobban túlhajtani magukat és páratlan mentális keménység jellemző rájuk - írja a lap.

A birkózás egyéni sport és az atléta a vereséget és a sikert is egyénileg éli át. Ennek következtében a birkózók más sportágak versenyzőivel szemben jóval nagyobb pszichikai, érzelmi, pszichológiai stressznek vannak kitéve pozitív és negatív értelemben is.

"Az évek alatt megtanultam, hogy ha legyőznek, az nem más, mint egy folyamat része, amelynek során még keményebben kell dolgozni és fejlődni" - állítja Richard Mendelson, korábbi birkózó.

"Ma már mások számára is inspirációt jelentek, mert élvezem, ha nagyobb elvárásokkal, kihívásokkal találkozom. Még a jelenlegi munkahelyemen teljes éjszakán át tartó programozási maraton sem tűnik nehéznek, mert arra gondolok, hogy száz ilyen átdolgozott éjszaka sem olyan kemény, mint egyetlen birkózó edzés" - tette hozzá.