Késő délután az irodában mintha ólom szállna a szempillánkra, a reggeli fáradtságról és a déli mélypontról már nem is beszélve. Az energiaszint drasztikus visszaesésétől szinte minden munkavállaló szenved a nap valamely pontján - írja a The Undercover Recruiter.

Statisztikák szerint a munkanap hivatalosan legkevésbé hatékony időpillanata 14:55-re tehető. Ekkor ugrik meg jelentősen a közösségi oldalak látogatottsága és ezzel együtt a letargia és a fáradtság érzete is magasra hág. Ez az az időszak, amikor jobb, ha felkelünk az asztaltól, megmozgatjuk magunkat, veszünk egy italt, de ami a legfontosabb: bekapunk pár falatot olyan élelmiszerekből, amelyek rögtön energiával látják el az agyat, megszüntetve ezzel a fáradtság érzetet.

Ha úgy érezzük, nem bírjuk tovább és energiaszintünk, valamint motivációnk is a nullához konvergál, válogassunk az alábbi ételek közül:

Banán

A banán a régi klasszikus irodai uzsonna. Száz kalóriát tartalmaz és tökéletes arra, hogy segítségével átvészeljük a délutánt. Energiatartalmukon kívül rendkívül jó vitaminforrások is, B6 és C vitamint, magnéziumot, potassziumot, biotint és rezet is tartalmaznak. 

Irodai csemegék: ezeket csipegessük munkaidőben!

Mandula

Amellett, hogy rendkívül ízletes, a mandula kiváló tápértékkel is rendelkezik! Csökkenti a rák és a szívbetegségek kockázatát, valamint a koleszterinszintet is. Tele van E vitaminnal is, amely segíti az agytevékenységet, sőt, még az Alzheimer kór megelőzésében is szerepet játszik. A mandula tökéletes arra, hogy mindig az asztalunkon legyen, ugyanis soha nem romlik meg.

Répa és humusz

Egy kis előkészületet igényel, de határozottan megéri! A humuszba mártogatott natúr répaszeletek megadják a kellő energiát a vacsoráig, de akár egy egészséges ebéd részét is képezhetik. A répától frissebbnek érezzük majd magunkat, a humusz pedig fehérjetartalma miatt telítettség érzetet ad.

Sajtfalatkák

A sajtfalatkák amellett, hogy jól kezelhető, kellemes csipegetnivalók, tele vannak kálciummal és fehérjével. Tartalmaznak emellett egy tirozin nevű aminosavat is, amelyről bebizonyították, hogy boldogságérzetet ad!

Keksz

Jó, ha mindig egészséges ételeket rágcsálunk az irodában, de van úgy, hogy a keksz marad az egyetlen megoldás. Tartsunk egy fémdobozt tele kedvenc édes kekszeinkkel és fogyasszunk el egyet, amikor úgy érezzük, hogy nagyon szükségünk van rá. Semmiképpen se faljuk fel az egészet egyszerre!

Joghurt

Bizonyára mindannyian hallottuk már a reklámokból, mennyire egészséges a joghurtfogyasztás, nincs ez másként akkor sem, ha az irodában tesszük. Fehérje, kalcium, B2, B12, potasszium és magnézium tartalma mellett előnye, hogy könnyen eltartható a munkahelyi hűtőben. Ne felejtsük otthon a kanalat sem!

Aszalt eper

Ha még sosem próbáltuk az aszalt epret, nem tudjuk, mit hagyunk ki! Aszalt gyümölcs vásárlásánál mindig ellenőrizzük az összetevőket, elképzelhető ugyanis, hogy felesleges adalékanyagokat is hozzáadnak a gyümölcshöz ízfokozás céljából. Az aszalt eper tökéletes egészséges csemege az édesszájúaknak!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Tengeri moszat

Igen szokatlan választásnak tűnhet, de egyre gyakoribb az egészségtudatos munkavállalók körében. Szárított változatban már sok élelmiszerboltban és zöldségesnél elérhető, rengeteg rost és fehérje található benne, ráadásul egy csomag csupán 25 kalóriát tartalmaz!

Gyümölcs és müzliszelet

A délutáni mélypont leküzdésére igen jó választás. A boltokban sokféle müzliszeletből válogathatunk, de akár otthon is elkészíthetjük magvak, szárított gyümölcs és méz felhasználásával.

Fekete áfonya

A fekete áfonya "hivatalosan" is az agy gyümölcse. Kutatások bizonyították, hogy javítja a memóriát és fokozza a hosszú távú emlékezőképességet. Egyes elemzések még a kor előrehaladtával járó memóriacsökkentés visszafordításában is hatékony lehet.  

Címkék: munkahely, nassolás, étel, energia, egészség

Szemlézte: Fogas Krisztina