Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Évről évre változik, hogy éppen mekkora a nemek közti bérkülönbség: az Európai Bizottság felmérései szerint a nők 14,1 százalékkal kevesebb fizetést visznek haza, mint az ugyanolyan munkakörökben dolgozó férfiak, tavaly a különbség 14,5 százalék volt.

Bár az Európai Unió polgárai elvben támogatják a bérkülönbségek leküzdését, a gyakorlatban lassan történnek a változások.

„Ha a jelenlegi ütemben haladunk, évtizedekbe vagy akár egy évszázadba is telhet az egyenlőtlenségek megszűnése, ami elfogadhatatlan.” – fogalmaztak a biztosok.

Mi okozza a különbségeket?

A férfiak és nők közötti bérkülönbségek okai összetettek lehetnek: sok nő vállalati „üvegplafonnal” szembesül, gyakori hogy alacsonyabban fizetett munkakörökben tudnak csak elhelyezkedni vagy a nagy arányban rájuk háruló, gyerekneveléssel, háztartással kapcsolatos teendők miatt részmunkaidős foglalkoztatásra van csak lehetőségük.

Aktuális munkalehetőségek

Ha úgy érezzük, jelenlegi munkahelyünknél jobb lehetőségek is várnak ránk, ne habozzunk cselekedni!

Friss önéletrajzra mindenképp szükségünk lesz, készítsük el most, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók is ránk találhassanak.

Szakemberekre valamennyi szektorban nagy szükség van folyamatosan. 

fizikai, segéd és betanított munkák között is érdemes válogatnunk, ha pedig képzettségünk szerint keresnénk: szakiskolai végzettséggel itt, középiskolai végzettséggel itt, főiskolai diplomával pedig itt érdemes szétnéznünk.

A járvány miatt veszítettük el a munkánkat? Itt olvashatunk a munkakeresési járadék igényléséről, itt pedig az álláskereséshez kaphatunk hatékony iránymutatást. 

AJÁNLÓ: A koronavírus miatt új állást keresőknek létrehozott felületünk, az Álláskeresési Térkép egy helyen tartalmaz minden fontos információt: az álláskeresési járadék igénylésétől az állásinterjús felkészülésig.mentőöv állásokért is érdemes kattintanunk, hogy mihamarabb elhelyezkedhessünk. 

Kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, így biztosan nem maradunk le egyetlen nekünk való munkáról sem!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala