Míg a munkanélküliségi ráta egy év alatt jelentősen mérséklődött, az új munka reményében regisztrálók száma folyamatosan nő - derül ki a Profession.hu jelentéséből. A KSH júniusi adatai szerint hazánkban a munkanélküliek száma egy év alatt 104 ezer fővel csökkent, új munkahelyet mégis sokan keresnek online: a Profession.hu rendszerébe 18 százalékkal több felhasználó regisztrált a második negyedévben.

Az oldal online rendszerébe 36 százalékkal több új pozíció került, az álláskeresők pedig 44 százalékkal több hirdető állásajánlatai között böngészhetnek.

Milyen állások vannak?

A cégek az első negyedévhez hasonlóan az elmúlt három hónapban is leginkább könyvelőket, fejlesztőket, mérnököket és ügyfélszolgálati munkatársakat kerestek.

Ők a legkeresettebb szakemberek

Az álláskeresők elsősorban eladói, területi képviselő pozíciókra, valamint diákmunkára küldték be önéletrajzukat. A legtöbb hirdetésnél továbbra is elvárás az egyetemi (36 százalék) és főiskolai (36 százalék) végzettség, valamint az angol nyelv ismerete - a legtöbb jelentkezés ugyanakkor azokra az állásokra érkezik, melyeknél nincs elvárt nyelvtudás.

A fejvadász cégek, a Bosch csoport és a CIB Bank mellett a Raiffeisen Bank és az Internet Mall Hungary Kft. ajánlataira jelentkeztek a legtöbben, utóbbi pozíciói az ügyfélszolgálati kategóriát erősítik.

A legnehezebb továbbra is adminisztrátori vagy asszisztensi állást találni, ezekre a hirdetésekre ugyanis sok, átlagban 40 pályázó jelentkezik.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkaadó, álláskeresés, álláshirdetés