Tavaly májusban döntött a Nyugat-Magyarországi Egyetem arról, hogy a több mint 50 éve Székesfehérváron működő kar Sopronba költözik. A városvezetés a kormánnyal és a geoinformatikai kar dolgozóival, hallgatóival közösen jobb megoldást keresett, végül a múlt heti kormánydöntéssel a kar helyben maradása véglegessé vált - mondta Vargha Tamás országgyűlési képviselő, honvédelmi államtitkár Székesfehérváron, a geoinformatikai karon tartott sajtónyilvános kari tanácsülésen.

Klinghammer István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a létrejövő főiskolai kar a jövő főiskolája lesz. Úgy vélte: a két kar egyesülése jó alapot biztosít a műszaki felsőoktatás megerősödésének a városban.

A Profession.hu-n ilyen mérnökállásokat hirdetnek. Összesen csaknem ezer pozíciót.

Megerősítik a mérnökképzést

Székesfehérvár iparának munkaerőigényét fel kell mérni, hogy megfelelő műszaki képzés után a végzett hallgatók lehetőleg helyben munkát találjanak. Javaslatában a gépészetet, a mechatronikát és az informatikát említette meg - tette hozzá Klinghammer.

Stratégiai jelentőségű a műszaki felsőoktatás, amely nem kizárólag Székesfehérvár, hanem a magyar gazdaság érdeke is - hívta fel a figyelmet a város polgármestere, Cser-Palkovics András. A városvezető önkormányzati segítséget ígért az új főiskolai karnak, a többi között az ingatlanüzemeltetésben.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A helyi cégek igénylik, hogy minél közelebb legyen hozzájuk a hallgató. A mostani bejelentés erre is lehetőséget ad - fűzte hozzá.

Rudas Imre, az Óbudai Egyetem rektora kiemelte, hogy korábban is tervezték Székesfehérváron az oktatási spektrum szélesítését, de nem voltak elég erősek hozzá. A karok egyesítése lehetőséget ad arra, hogy olyan felsőoktatási centrum jöjjön létre, amely komoly műszaki képzést biztosít a fiataloknak.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkahely, felsőoktatás, mérnök, műszaki, Székesfehérvár